Henrik Alsterdals ärliga ord om Tilde de Paula Eby – så är relationen egentligen: ”Hon har ju varit…”

Henrik Alsterdal har arbetat på TV4 i sjutton år och en av de som han arbetat närmast är Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”.

Men även om de har god relation framför kameran, berättar nu Henrik för Hänt om hur det verkligen står till bakom kulisserna.

Vi har fått se honom som nyhetsankare och under senaste tiden tillsammans med Tilde de Paula Eby i ”Efter fem”.

Henrik Alsterdal är långt ifrån den debutant när det kommer till att synas framför kameran.

Efter sjutton år i tv-rutan är han ett välbekant ansikte för tv-tittarna, men trots hans popularitet har han funderat på att sluta.

– Jag har varit på TV4 i sjutton år och det är ju inte alla år som jag har tyckt att det har varit jätteroligt. Ibland har jag ju känt att man kanske ska ta och se sig om efter något annat, när det inte har känts som att man har fått jobba med tillräckligt roliga och kreativa projekt liksom. Och så är det ju på en arbetsplats, ibland känns det ju som att man gör mycket samma saker hela tiden, säger han till Hänt.

Men att ha härliga kollegor på plats har självklart varit en del bakom varför Henrik trots sin tvekan stannat kvar på kanalen.

Ärliga orden om Tilde de Paula Eby

Bland annat är det kollegan till Tilde de Paula som han arbetar tillsammans med i ”Efter fem” som är speciell.

– Hon har ju varit i TV4-huset betydligt längre än vad jag har varit och är ju extremt erfaren med 10 000-tals sändningstimmar i ryggen. Det finns ju få sånna fullblodsproffs som Tilde som kan hantera alla möjliga typer av ämnen. Allt från högt till lågt. Allt från nervösa människor som kanske kommer till studion och aldrig varit i tv, till att ställa politiker till svars.

Han fortsätter.

– Tilde kan allt, så många nya programledare har mycket att lära av henne.

Trots den goda relationen träffar inte Henrik Tilde lika mycket som han hade velat, då de båda har späckade scheman.

Men när tillfälle ges ses de gärna.

Så fint att höra att ni har en så fin vänskap. Ni är två riktiga proffs!