Hustrun Lisbeth bryter tystnaden om stora sorgen – efter maken Thorleif: ”Fortfarande jättetufft”

Thorleif Torstensson tog med gruppen ”Thorleifs” dansbandsvärlden med storm.

Men i början av året somnade sångaren in till sviterna av covid-19.

Nu berättar hustrun Lisbeth för Expressen om sorgen och parets sista år tillsammans.

Bara dagar hade gått av 2021 när vi nåddes av den tragiska nyheten att Thorleif Torstensson somnat in, vid en ålder av 71 år. Thorleif drabbades av covid-19 och efter att ha vårdats på sjukhus blev tyvärr utgången tragisk. Omgiven av sin familj tog Thorleif sitt sista andetag den 10 januari 2021.

Thorleif Torstensson var med musikgruppen ”Thorleifs” en ikon inom dansbands genren – en succé som träckte sig långt utanför landets gränser. Bandet bildades redan 1962 och efter 50 makalöst framgångsrika år lade de sedan ner 2012.

Under åren hann de göra flera stora låtar som bland andra ”Gråt inga tårar”, ”Och du tände stjärnorna” och ”Tre gringos”.

Som bandet kanske antyder var Thorleif Torstensson bandets sångare tillika frontfigur och när beskedet kom att han somnat in – hamnade dansbandssverige i sorg.

Thorleif Torstensson
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / TT

Hustrun Lisbeths kärlek

I ett senare skede av livet skulle Thorleif hitta sin stora kärlek i Lisbeth, 56. Paret träffades 2006 och gifte sig 2019. Även om Lisbeth och Thorleif inte kom att skaffa några gemensamma barn så hade de båda barn från tidigare förhållanden och bildade på så vis en familj.

Även om Thorleifs sista tid på jorden skulle präglas av en pandemi, så tillbringade han den på en av hans absoluta favoritplatser, berättar hustrun.

För Expressen berättar Lisbeth hur familjen precis hunnit renovera klart Thorleifs ”paradis”, ett hus vid havet i Båstad, när pandemin svepte in över världen.

Tyvärr fick Thorleif bara njuta av det nya hemmet, i ett år.

– Samtidigt kunde vi under pandemin verkligen vara hemma och njuta av vår fina bostad. Njuta av varandra. Vi reste annars mycket. Även om det var pandemin som tog honom, så fick vi lugna ner oss och vara tillsammans detta sista år, säger hustrun Lisbeth Torstensson till Expressen.

Lisbeth Torstensson, Thorleif Torstensson
Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT

Familjens sorg

Idag är sorgen efter sångaren, maken, och pappan stor. Huset där Thorleif levde under sitt sista år har sålts, instrumenten vårdas väl av Thorleifs fem vuxna barn och Lisbeth har tvingats gå vidare.

– Det har varit jättetufft, och är fortfarande jättetufft, säger hon till Expressen.

Saknaden till kärleken är givets stor men som alltid går livet vidare och lyckligtvis lever de fina minnena kvar.

– Jag ska bli mormor vilken dag som helst. Det är livets ljuspunkt. Min dotter stod Thorleif väldigt väldigt nära, och det var så skönt att han fick reda på det innan han somnade in, att han skulle bli morfar. Så det känns skönt, berättar Lisbeth för Expressen.

Vila i frid Thorleif. Alltid saknad, aldrig glömd!