Jenny Strömstedts tvillingdöttrar har vuxit upp – nu går en av tjejerna i sin mammas fotspår

Jenny Strömstedt har tre döttrar med ex-maken Fredrik Östergren. Tvillingsystrarna Mika och Kitty föddes i januari 2001 och till skillnad från sin mamma syns de sällan i offentligheten.

Så här ser tvillingarna ut i dag.

En av dem går faktiskt i sin mammas fotspår.

När journalisten och ”Nyhetsmorgon”-programledaren Jenny Strömstedt, tidigare Östergren, gifte sig med artisten Niklas Strömstedt för tolv år sedan fick hon tre bonusbarn.

Den tidigare GES-medlemmen Niklas har de två sönerna Simon och Adam med ex-frun Efva Attling och dottern Maja med programledaren Agneta Sjödin.

Läs mer: Niklas Strömstedts luriga svar – på frågan om framtiden med Jenny

Eftersom Jenny hade tre döttrar från det tidigare äktenskapet med Fredrik Östergren blev bonusfamiljen direkt väldigt stor.

Niklas och Jenny Strömstedt. Foto: Henrik Montgomery/TT

Jennys relation med bonusbarnen

Det är inte alltid lätt att blanda två familjer med varandra. Det är Jenny väl medveten om.

I dag har hon fina och varma relationer med alla sina bonusbarn, men i ett avsnitt av tv-programmet ”Tillsammans med Strömstedts” från 2017 berättar hon om svårigheterna hon kände när hon började träffa Niklas.

– Det här är så fula saker så det kan man inte prata om. Att man kan bli svartsjuk på ett bonusbarn som tar upp mycket tid, plats och utrymme hos den man är nyförälskad i. Det kunde jag nog känna ibland, men jag måste faktiskt säga att jag tycker jag höll mig. Det var ingenting som jag någonsin tog ut, sa hon i programmet.

Jenny Strömstedts tre döttrar heter Mika, 22, Kitty, 22, och Vanna, 20. De två förstnämnda är tvillingsystrar.

Precis som alla barn har de tre tjejerna vuxit upp och till skillnad från sin mamma så ser man inte hur deras utseende förändras varje dag i tv-rutan.

Jenny har valt, till skillnad från exempelvis Niklas som poserar med sina barn på sociala medier då och då, att inte visa upp så mycket av sina döttrars liv på Instagram och Facebook.

Däremot hyllade hon sina äldsta tjejer Mika och Kitty när det var den internationella tvillingdagen den 2 februari 2020.

Jenny Strömstedts tvillingar
Jenny Strömstedts tvillingar i 4-årsåldern. Foto: Instagram

Det är visst internationella tvillingdagen idag. Jag är mest glad att jag fick dem båda. Just de två. En sån gudomlig tur!”, skrev hon i ett inlägg.

På bilden, som är från 2005, är tjejerna bara fyra år gamla.

Så ser Jennys döttrar ut i dag

Tjejerna har passerat tonåren allihopa och lever i dag helt självständiga liv på olika platser i landet. Vid en snabb sökning på nätet går det att se att alla tre systrar står skrivna i olika städer, av en slump i de tre största städerna i Sverige.

Mika bor, precis som sin mamma Jenny, på Södermalm i Stockholm. Hennes tvillingsyster Kitty står skriven i Malmö. Yngsta syrran, Vanna, har skrivit sig på en adress i Göteborg.

Tvillingarna Kitty och Mika Östergren, Jenny Strömstedt
Kitty och Mika Östergren när de var små. Foto: Instagram

Vanna, född 2003, tog studenten sommaren 2022. Då skrev hennes mamma på Instagram:

Jag började grina redan på väg till skolgården. Nu har lilla V tagit studenten och Niklas påpekade att sex av sex är baxade genom systemet. Fast de har gjort jobbet helt själva. Sen firade vi ungen som är så stor nu med bonus- plast- gud- extra- och alldeles vanliga föräldrar. Sjukt stolt. Sjukt blödig. Grattis älskling! Din kompass kommer alltid leda rätt!”.

Vanna Östergren, Jenny Strömstedt
Jennys yngsta dotter, Vanna, tog studenten 2022. Foto: Instagram

Mika Östergren, 22, har enligt sin Facebook-profil börjat studera journalistik och digitala medier på Södertörns Högskola i Stockholm. Hon har tidigare gått på skolorna Kulturama och Södra Latin.

Mika Östergren, Jenny Strömstedt
En av tvillingarna, Mika Östergren. Foto: Facebook

Även Kitty har, precis som sin mamma, valt att arbeta med journalistik. Hon går verkligen i sin mors fotspår då hon nyligen skrivit och varit redaktör på det ideella magasinet KULT, som främst riktar sig till en yngre målgrupp.

De bevakar kultur i alla dess former. Det finns både krönikor, noveller och opinionsbildande texter på sajten, men för Kittys del verkar det mest ha blivit bokrecensioner och ett par intervjuer.

Kitty Östergren, Jenny Strömstedt
Andra tvillingsystern, Kitty Östergren. Foto: Facebook

Spännande att se hur det går för Jennys döttrar. De har blivit så stora.

Ta hand om varandra och lycka till i framtiden.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev