Niklas Strömstedts nya besked till frun Jenny – insikten i relationen efter alla år: ”I bästa fall…”

Den folkkäre artisten Niklas Strömstedt fyllde 65 år i somras.

I sitt sommarprat för ett par år sedan pratade han om åldersnoja, skönhetsingrepp och om äktenskapet med 15 år yngre frun Jenny.

För Hemmets Journal berättar han nu om den nya insikten han gjort efter alla år tillsammans med TV4-programledaren.

Han har underhållit oss i 44 år och spelat med storheter som Ulf Lundell, Abba och Lasse Lindbom.

Dessutom har han skrivit hits som soloartist och tillsammans med Thomas ”Orup” Eriksson och Anders Glenmark, varit med i Melodifestivalen, Så mycket bättre och På spåret, programlett SVT:s Tack för musiken och skrivit en av de populäraste julsångerna någonsin.

Ja, ni hör ju själva. Niklas Strömstedt har varit med om mycket. Inte undra på att han är en av de kändisar som hyllats i TV4-programmet Vilket liv! under hösten.

Läs mer: Starka reaktioner efter Niklas Strömstedts uppvisning i TV4 – agerandet med Jenny väcker känslor

Niklas Strömstedt om åldersnojan

I slutet av juli fyllde han 65 år och han har tidigare berättat, i sitt sommarprat i P1 2021, att han lidit och fortfarande lider av någon form av åldersnoja. Han har till och med oroat sig för sitt yttre så pass att han övervägt plastikkirurgi. Framför allt var det den extra huden och alla veck på halsen som han störde sig på.

– Läkaren var jättetrevlig och vi hade ett bra snack. Men en stund in i samtalet började jag tänka: ”Det är inte här jag ska vara”. För om jag åtgärdar det där med halsen så kommer jag snart att komma på något annat. Är det verkligen den vägen jag ska gå? Nej. Det går inte att springa ifrån åldrandet, jag behövde skaffa mig ett annat förhållningssätt till att åren går, berättar han i en lång intervju med Hemmets Journal.

Jenny och Niklas Strömstedt. Foto: Christine Olsson / TT
Jenny och Niklas Strömstedt. Foto: Christine Olsson/TT

Han försäkrar däremot att hans åldersnoja inte har någonting att göra med att han sedan 16 år tillbaka är tillsammans med TV4-programledaren Jenny Strömstedt, som är 15 år yngre än honom.

– Min åldersnoja kan vi nog inte lasta Jenny för. Jag är så barnslig, så jag tycker att Jenny och jag är ganska lika i ålder. Men det är ett faktum att jag kommer att bli skitgammal betydligt tidigare än hon. Då får väl hon ta hand om mig… I bästa fall blir vi dementa samtidigt, hamnar på samma äldreboende och blir nyförälskade varje morgon, säger han till Hemmets Journal.

Niklas Strömstedt: ”Jag är jätteprivilegierad”

Trots att han brottas med sin åldersnoja och sina existentiella tankar tycker Niklas Strömstedt att han och frun är på en bra plats i livet. De tre barnen, och de tre bonusbarnen, klarar sig fint. Han har också blivit farfar relativt nyligen.

Han har helt enkelt kommit till insikt att de måste passa på att njuta av livet här och nu tillsammans med Jenny och resten av familjen.

– Jag är jätteprivilegierad. Jag tror inte att jag någonsin har varit så harmonisk som jag är nu. Jenny och jag säger det båda två, att allt är så jävla bra – är det nu vi ska gå runt och vänta på katastrofen? Alla barnen mår bra, vi mår bra, vi jobbar med det vi tycker om, och vi umgås med härliga människor. Det är ju inte alltid i livet det flyter på, eller hur?, säger han.

Ni är så himla fina tillsammans, Niklas och Jenny. Ålder är bara en siffra – man är så ung som man känner sig. Ta hand om varandra och fortsätt att vara ni.