Kalle Moraeus bryter tystnaden om kärlekslivet – folkkäre artistens kryptiska besked

Spelemannen från Orsa är tillbaka i rampljuset.
Nu är Kalle Moraeus redo att ta sig an turnélivet igen.

Kalle Moraeus ger sig ut på vägarna igen.

Tillsammans med musikalstjärnorna Gunilla Backman och Johan Boding tar trion ”Den Svenska Sångboken” på turné genom landet.

Detta blir en uppföljning på Abba-hyllningskonserterna som gick under titeln ”Thank You For The Music” – och nu fördjupar trion samarbetet.

De kommer bland annat tolka låtar av alltifrån Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen och Cornelis Vreeswijk till Ted Gärdestad, Eva Dahlgren och Laleh. Turnépremiär blir det i Uppsala den 1 mars 2024 och totalt blir det 16 orter över hela landet som får besök av den musikaliska trion under våren (se fullständigt spelschema längst ned).

Och Kalle Moraeus har klart för sig hur han ska orka med en lång turnésväng genom landet.

– Nästan alla trängs på något gym och man håller igång. Jag tränar nästan varje dag. Sen sova naturligtvis. Förr i tiden festade man som fan när man var på turné, men nu är det otroligt lite. Man är klar med det där livet, säger Kalle Moraeus till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Vad gör Kalle Moraeus annars – utanför rampljuset?

Utanför turnerandet och musicerandet har bandmedlemmen från Benny Anderssons Orkester många järn i elden. Då och då ses han i tv-rutan för en särskild reklamkampanj – och hemma i Dalarna har han fullt upp.

– Jag lagar väldigt mycket mat. Jag är med och är delägare i en eventgård uppe i Orsa, Orsa Hornberga Gård. Jag har ju ett jäkla matintresse. Under pandemin så jobbade jag ju som kock där, torsdag till söndag när vi fick ha gäster, säger den förre programledaren för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera”.

Han tycker om att såväl styra upp evenemang som att stå i köket i verksamheten.

– Jag är delägare och sen ja, när jag är hemma och vi har events, marknader, mässor, jazz- och viskvällar, folkmusikfest. Då är jag väl med och styr och ställer och bestämmer vad vi ska göra, och så jobbar jag i köket.

Kalle Moraeus svar på relationsfrågan

Tidigare var Kalle Moraeus gift med Anita Moraeus, men 2014 valde de att gå skilda vägar. I tv-programmet ”Renées brygga” har Kalle tidigare berättat att skilsmässan tog hårt.

– Jag har haft en jävla tung period alltså. Det tar tid att hämta sig från en sådan sorg och en sådan omstart och förändring i livet, sa han i programmet.

På frågan hur hans relationsstatus ser ut i dag, blir svaret:

– Det är frågan. Det är frågan. Det vet man inte. Det är ingen som vet faktiskt. Nej, jag kommenterar inte sånt. Inga kommentarer. Kan varken bekräfta eller dementera.

Vi önskar dig all lycka med allt, bäste Kalle!

STOCKHOLM 20210325 Musikern och underhållaren Kalle Moraeus har skrivit boken "Tjur på retur", som handlar om hur det är att bli gubbe. Foto: Fredrik Persson / TT
STOCKHOLM 20210325 Musikern och underhållaren Kalle Moraeus har skrivit boken ”Tjur på retur”, som handlar om hur det är att bli gubbe. Foto: Fredrik Persson / TT

TURNÉPLAN: ”Den Svenska Sångboken” 2024:
1 mars Uppsala, UKK
2 mars Stockholm, Berwaldhallen
3 mars Linköping, Konsert & Kongress
5 mars Göteborg, Lorensbersteatern
6 mars Göteborg, Lorensbergsteatern
7 mars Borås, Åhaga
8 mars Helsingborg, Konserthus
9 mars Allingsås, Estrad
10 mars Nyköping, Culturum
13 mars Visby, Visbystrand
15 mars Kalmar, Kalmarsalen
16 mars Malmö, Slagthuset
17 mars Karlskrona, Konserthus teatern
20 mars Bollnäs, Kulturhus
21 mars Östersund, PB Hallen
22 mars Östersund, PB Hallen
23 mars Sundsvall, Tonhallen
24 mars Gävle, Konserthus

Biljetter via mtlive.se.