Kattis Ahlström bekräftar nya kärleken – därför vill hon hålla honom hemlig: ”Vi har…”

Tv-profilen Kattis Ahlström är aktuell med en ny bok.

Dessutom är hon relativt nykär. För ett och ett halvt år sedan träffade hon nämligen sin nuvarande särbo. En man som hon inte vill avslöja för mycket om.

– Vi har det bra, säger hon till Allas.

Många känner henne som programledare för ”Melodifestivalen”, ”Eurovision Song Contest” och frågesporten ”Muren”. Hon har också varit chefredaktör på flera magasin och tidningar – och för fem år sedan var hon julvärd i SVT.

Kattis Ahlström, 57, har många strängar på sin lyra. Nu är hon nämligen aktuell som författare med nya boken ”Sången om Sanna”.

I mångt och mycket har hon även gjort sig känd för att vara någon som värnar om barnen, kanske framför allt de utsatta barnen. Under några år var hon generalsekreterare i BRIS, hon har programlett Världens barn-galan flera gånger samt är engagerad i bland annat Rädda barnen.

Kattis Ahlström
Kattis Ahlström. Foto: Bo Håkansson/SVT

”Plågsamt när föräldrar går isär”

Själv har hon två barn, Ebba, 27, och Love, 26. Hon separerade från barnens pappa Johan Killgren för drygt 21 år sedan.

– Jag vågar mig inte på att säga att en skilsmässa är utvecklande för ett barn. Jag tror det är tufft eftersom det är krävande att plötsligt flytta fram och tilllbaka mellan sina föräldrar varannan vecka. Barnen måste vara med på något som de själva inte valt och jag tror alldeles oavsett att det är plågsamt när föräldrar går isär, säger Kattis i en längre intervju med Allas.

57-åringen blev mormor för bara ett par månader sedan – någonting som kom relativt oväntat för henne. Hon kunde till en början inte relatera till att få barnbarn i hennes ålder, men nu när den lilla pojken är här är allting bara härligt.

Vill inte avslöja något om särbon

Apropå härligt, för ett och ett halvt år sedan träffade Kattis Ahlström en man som hon i dag är särbo med. Hon är väldigt förtegen om kärlek och vill inte kommentera vem han är.

– Vi har det bra, säger hon kort och gott.

Hon är mån om att låta honom få vara privat. Samtidigt betonar hon att det för henne är viktigt att ha en gemensam blick för omvärlden och så är det viktigt att ha en pojkvän med humor som man kan skratta med.

Läs mer: Kattis Ahlström har fått nog – ryter ifrån efter hårda kritiken: ”Vi är alla som en enda stor…”

Även det faktum att det är annorlunda att träffa en ny kärlek sent i livet kommenteras av den erfarna tv-programledaren.

– En hel del är detsamma, men förhoppningsvis är man klokare, man bär med sig så mycket mer livserfarenhet och båda har äldre barn. Så visst är det annorlunda nu, säger hon.

Vilka visdomsord, Kattis. Kul att du träffat kärleken på nytt och stort grattis till barnbarnet.