Kikki Danielssons kamp – folkkära stjärnan stöttas av fansen efter orden: ”Svårt”

Kikki Danielsson tar det dag för dag.
Nu berättar den folkkära stjärnan om sin kamp – och stöttas av fansen.
– Jag matar mig själv varje dag med positiva tankar, trots att det är svårt, skriver ”Dag efter dag”-sångerskan.

Kikki Danielsson är en av Sveriges mest folkkära artister. Den 71-åriga sångerskan med den härliga utstrålningen och så självklara scenpersonligheten, har i decennier bjudit fansen på odödliga schlagerklassiker och countryhits.

På grund av just hennes insatser för countryn har artisten faktiskt till och med blivit hedersmedborgare i musikgenrens vagga – staden Nashville i USA.

Men det är så klart på hemmaplan som Kikki blivit folkkär och vunnit hjärtan med sin unika stämma.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kikki Danielsson
Foto: Wikkicommons

Kikki och Wizex återförening

Det bevisade hon inte minst när hon tog hem hela Melodifestivalen med två riktiga klassiker – först med bidraget ”Dag efter dag” i gruppen Chips 1982 och sen med ”Bra vibrationer”, då som soloartist, år 1985.

Och inte nog med att Kikki är en stjärna på på schlager- och countryscenen. Artisten har också en speciell plats i den svenska folkparkshistorien. Kikki fick sitt genombrott som sångerska i dansbandet Wizex redan på 1970-talet och gruppen turnerade flitigt land och rike runt i flera års tid.

Tidigare i år återförenades de dessutom för fyra utsålda spelningar hemma i Osby, med anledning av Wizex 50-årsjubileum.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Kikki Danielssons succésamarbeten med Bettan, Lotta – och Sulo

Kikkis karriär har också präglats av hennes hyllade samarbeten med nämnda Chips.

Hon är också en del av supertrion Kikki, Bettan & Lotta – tillsammans med kollegorna Elizabeth Andreassen och Lotta Engberg. Men när hon medverkade i ”Så mycket bättre” för några år sedan var det som soloartist.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Den ständigt aktuella artisten har på senare tid också stått i rampljuset med sin nyligen utkomna bok, ”Du vet ingenting om mig”, som Danielsson skrivit tillsammans med kollegan och vännen Sören ”Sulo” Karlsson.

Samtidigt är van vid att stå i strålkastarljuset på scenkanten, håller Kikki också ständig kontakt med sina fans via sociala medier. Där berättar hon om vardagsbetraktelser, men delar också med sig av sina innersta känslor.

Kikkis ord om kampen

I dagarna har stjärnan skrivit om sin kamp.

– Det är banne mig inte lätt att vara positiv i dessa nedskärningstider!! Jag matar mig själv varje dag med positiva tankar, trots att det är svårt. Koncentrerar mig på i dag och försöker att göra hela dagen till den bästa, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

Utan att gå in på vad hon menar specifikt, så skriver den folkkär artisten att hon nu försöker intala sig att leva ut – varje dag.

– Ingen idé att offra tid på att tänka för mycket framåt, det är fullständigt fullt upp med att få till EN bra dag, skriver ”Dag efter dag”-sångerskan och fortsätter:

– Det viktigaste för mig: Känna att jag lever! Jag har slarvat bort SÅ mycket tid på att bara existera! Jag hoppas att vi alla kommer ur denna svåra tid på ett bra sätt, skriver hon.

I kommentarsfältet stöttas hon nu av mängder med fans och vänner, däribland artistkollegan Ann-Louise Hanson.

– Stor varm kram till dig fina Kikki, skriver en av Kikkis följare i en kommentar till inlägget.

– Fina visdomsord! skriver en annan följare.

Vi hoppas på det bästa för dig, Kikki!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna.