Kjell Bergqvists insikt med 18 år yngre hustrun Karin – sanningen om relationen efter alla år: "Gillar inte..."
Kjell Bergqvist fru

Kjell Bergqvists insikt med 18 år yngre hustrun Karin – sanningen om relationen efter alla år: ”Gillar inte…”

Efter en tuff skilsmässa träffade skådespelaren Kjell Bergqvist kärleken i 18 år yngre Karin.

Nu berättar han om insikten efter alla år.

För 50 år sedan gick han ut Dramatens elevskola och slog strax därefter igenom i filmen Jack 1977.

Sedan dess har vi fått se honom i ”Den bästa sommaren”, tv-serierna ”Mäklarna”, och ”Bäckström” bara för att nämna några.

Ja, Kjell har verkligen en makalös karriär att se tillbaka på och idag äknas Kjell Bergqvist som en av våra största skådespelare.

Men det är inte bara karriären som varit i fokus för Kejll Bergqvist.

Genom åren har vi också fått ta del av hans färgstarka personlighet som inte räds att uttrycka sin åsikt om saker och ting.

Kjell Bergqvist
Foto: Wikkicommons/TT

Kjell Bergqvists fina gest

Under 2022 uppmärksammades han också stort då han skickade ned bussar ner till Polen för att hjälpa ukrainska familjer på flykt.

I början på året fyllde Kjell Bergqvist 70 år, men att åldras är ingenting han räds.

– Jag känner en förundran över hur fort livet går, men förhoppningsvis får jag hänga med ett tag till. Men jag har ingen noja. Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, säger Kjell Bergqvist och berättar för tidningen att det blir ett stillsamt firande med familjen och att en längre resa till Thailand samt Borneo och Bali väntar i början av sommaren, sade han till Aftonbladet då.

Kjell Bergqvist var tidigare gift med Yvonne Ryding mellan 1988 och 2000. Paret fick två döttrar, Sandra och Nathalie tillsammans.

Efter skilsmässan följde en svår period för stjärnan.

– En skilsmässa är ju ingenting som går över på en dag. På ett sätt är det fortfarande en sorg, framför allt för barnen. Sandra och Nathalie var fem och nio år. Att se dem packa väskor varannan vecka var en jävla sorg. Ett par år innan och något år efter var det väldigt stökigt. Sedan dess har Yvonne och jag varit jättebra kompisar. Även om vi var osams i början hade vi hela tiden en gemensam strategi för barnen. Saker som var tillåtna hos pappa skulle också vara tillåtna hos mamma, har han berättat för Hälsoliv.

Han mådde ofta dåligt och var stressad – vilket tog sig uttryck i ett upprört humör. Men mitt i den jobbiga perioden mötte han kärleken på nytt.

Denna gång i 18 år yngre Karin. Tillsammans har de sonen Leo tillsammans.

Kjell Bergqvist och hustrun Karin
Foto: Maja Suslin, TT/ Vilhelm Stokstad, TT

LÄS MER: Kjell Bergqvist fyller 70 år – hyllar åldrandet: ”Vartenda grått hårstrå är värt sin vikt i guld ”

Sanningen om relationen efter alla år

När Leo föddes var Kjell 54, Karin 36. 

– Han var absolut planerad. Det är Karins enda barn. Hon var 29 när vi träffades. Jag förstod från början att det fick jag ju ta på köpet, har Kjell berättat.

På frågan om han tänker på ålderskillnaden, svarar han:

– Nej, det gör jag inte. Karin gillar inte att prata om det här. Om det inte händer något kommer hon ha 25 år av sitt liv utan mig. När man funderar på det är det lite scary, så det är inget vi går och tänker på. 

Karin är 18 år yngre, men enligt Kjell känns det snarare som om hon är 18 år klokare och under deras år ihop har de aldrig bråkat en enda gång.

– Vi har ett fantastiskt liv och äktenskap. Karin är en underbar kvinna som är klok, tålmodig och älskvärd på alla sätt, har han sagt till Aftonbladet.

Även ex-frun Yvonne Ryding och karin går ihop.

– Min exfru Yvonne (Ryding, reds anm.) har också varit helt fantastisk mot Karin från början. Att det inte skulle varit så hade jag annars kunnat tänka mig när jag och Yvonne inte riktigt var on speaking terms. Men de har varit jättebra vänner i alla år och i julas var vi i Thailand hela gänget. Jag tycker vi har lyckats bra. Det är klart det var några år runt skilsmässan som inte var så jävliga roliga, men sedan har det verkligen funkat bra, har han berättat för Aftonbladet.

Så underbart. Vi önskar er all lycka!