Lars Lerins ensamma kamp med barnen – därför har maken Junior lämnat landet: ”Han ville…”

Lars Lerin har fått klara sig ensam med barnen över nyår. Hans make Junior har nämligen lämnat Sverige.

– Han ville hem till familjen så jag kommer fira nyår hemma med våra andra barn, sa konstnären till Aftonbladet innan årsskiftet.

Tack vare sina otroliga naturskildringar har värmlänningen Lars Lerin, 69, blivit en av Sveriges och hela Nordens mest kända konstnärer. Han är framför allt stor inom akvarellmålning.

Han har på senare år även figurerat i olika tv-program, vilket har fått gemene man att få bättre koll på honom. Lerin har både sommar- och vinterpratat i P1, varit deltagare i ”Alla mot alla”, varit julvärd i SVT (2020), synts i ”Stjärnorna på slottet” och i ”Tillsammans med Strömstedts”.

Läs mer: Därför tycker inte Lars Lerin om att åldras – smärtsamma tvivlet om sitt utseende: ”Kan ju inte göra något åt det”

2016 fick han pris som ”Årets tv-personlighet” på Kristallengalan.

Lars Lerin i ”Stjärnorna på slottet”. Foto: SVT

Sedan har han också haft många egna tv-serier på SVT. ”Vänligen Lars Lerin”, ”Lerins lärlingar”, ”Lerins sommarö” och ”Vägen ut” har alla blivit stora succéproduktioner för kanalen.

Återvänder till Lofoten

Nu är han aktuell med sin nya serie ”Lars Lerin på Lofoten” som hade premiär den 9 januari.

I serien tar han med sig flera för honom okända människor till sin gamla hemplats där han bodde i många år. De har alla en sak gemensamt, de är gamla missbrukare, precis som Lars Lerin själv. De ska nu prata om deras personliga resor i livet och så målar de lite såklart.

Det var där han fann sin väg i konsten och måleriet och det var där han hittade sin första kärlek. Under 13 år bodde Lars på Lofoten tillsammans med sin stora kärlek men till slut trasade han sönder relationen och förlorade även sig själv på grund av sitt beroende av alkohol och tabletter”, skriver SVT på sin hemsida.

Livet som familjefar

Sedan 2009 är Lars Lerin gift med den brasilianske dansaren Manoel ”Junior” Marques, 46. De möttes online två år tidigare.

Lars och Junior har sönerna Gabriel, 8, och Rafael, 7, samt tvillingsystrarna Iris och Gerd, 4, ihop.

I april i år fyller konstnären 70 år. Han blev alltså pappa väldigt sent i livet. Någonting han ständigt går runt och tänker på.

– Jag vill gärna vara kvar så länge som möjligt, särskilt med barnen. Jag hoppas att jag får vara med så länge att jag hinner se dem växa upp. Men så är det ju så, man vet aldrig vad som händer, säger han till Nöjeslivet.

Han säger att det blir otroligt tydligt att han är en äldre far när han ser de andra föräldrarna till hans barns klasskamrater.

– Jag kan inte låta bli att jämföra mig med andra föräldrar i skolan, att de är mycket yngre. Jag tycker att det är plågsamt att man förändras när man blir äldre, det är inte kul och så fåfängt. Man kan ju inte göra någonting åt det, säger Lars till Nöjeslivet.

Därför har Junior lämnat

Julen tillbringade hela familjen hemma på Hammarö utanför Karlstad.

– Vi ska bara vara hemma och inte hitta på några större grejer. Det är en kall vinter och det har fryst på bra här nere på sjöarna, våra barn är besatta av is och snö så vi ska åka lite skridskor och så, sa han till Nöjeslivet inför högtiden.

Däremot fick han vara hemma själv med tre av barnen när det nya året skulle firas in.

Manoel ”Junior” Marques. Foto: TV4

Då hade nämligen maken ”lämnat honom i sticket”.

– Just nu har jag faktiskt en barnvakt här då Junior är i Brasilien med en av våra pojkar. Han ville hem till familjen så jag kommer fira nyår hemma med våra andra barn och barnvakten. Men jag tycker det ska bli skönt att ta det lugnt och tycker att nyår är lite ödesmättat, berättar Lars för Aftonbladet.

Hoppas att det gick bra över nyår, Lars. Lycka till med allt under det nya året.

Spännande att se nya ”Lars Lerin på Lofoten”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev