Lasse Berghagen lurad av Tommy Körberg – då fick SVT betala notan: ”Var på hugget”

Den blåa kostymen blev ett signum för oändligt populära Lasse Berghagen som dåvarande programledaren för ”Allsång på Skansen”.

Men nu avslöjar Lasse Berghagen att den ikoniska kostymen köpte han tack vare ett misstag som Tommy Körberg gjorde och att SVT fick betala notan.

– Den hade jag aldrig haft en tanke på att köpa om det inte varit för Tommy Körbergs ”rabatt”, säger Lasse Berghagen i podcasten Lasse Berghagen & Olof Röhlanders Podcast – En blandning av sött och salt

Under tio år ledde folkkära och omåttligt populära Lasse Berghagen genom tittarna i ”Allsång på Skansen”, där både svenska och utländska stjärnor gästade programmet.

Och ett speciellt klädesplagg blev ett signum för Lasse. Den blåa kavajen som han bar redan vid premiäravsnittet och under flera tillfällen under de tio år han var programledare.

Lasse Berghagens blåa kostym blev snabbt ett ikoniskt plagg för dåvarande programledaren. Foto: Youtube/SVT

”Han var på hugget”

Men att den ikoniska blå kavajen blev ett med Lasse Berghagen var inte helt självklart. I podcasten Lasse Berghagen & Olof Röhlanders Podcast – En blandning av sött och salt berättar han vems ”fel” det är att han fick kavajen.

– När jag flyttade in till stan från Tyresö så träffade jag den begåvade Tommy Körberg och han var på hugget. ”Där kan du gå och klippa dig, där kan du gå och köpa kläder, där kan du gå till skomakarn”, säger Lasse Berghagen i podcasten.

Tommy Körberg berättar om de tuffa åren i karriären. Foto: Wikkicommons/Frankie Fouganthin

”Va i helsike har du köpt för något?”

Sagt och gjort sökte Lasse Berghagen snart upp klädaffären som kära vännen och artisten hade föreslagit och då fick han se den.

– Där hängde då en blå kostym som jag tyckte var väldigt vacker. Och eftersom Tommy hade sagt “om du handlar och nämner mitt namn så får du min personliga rabatt”, så det tyckte jag var jättebra, säger Lasse Berghagen.

Han väljer då att köpa kavajen och ber affären att skicka en faktura hem, men väl hemma inser han sitt misstag.

– Det gick en vecka men så sa Eva (Lasses fru) ”Men va i helsike har du köpt för något?” Och det var en Versace kostym, säger han.

Lasse Berghagen upprörd över falska löpsedeln. Foto: Leif R Jansson / TT

SVT fick betala notan

Det visade sig då att den fina kavajen kostade en stor summa pengar, men exakt hur mycket vill inte Lasse avslöja i podcasten.

– Den hade jag aldrig haft en tanke på att köpa om det inte hade varit för Tommy Körbergs “rabatt” som jag alltså inte fick.

När Nöjeslivet når Tommy Körberg ser han roat på historien med den ikoniska kavajen. Kavajen tror han kanske låg runt 7000-8000 kronor.

– Ja men den var oerhört stilig kavaj. Han ska ju inte behöva gå till Dressman utan om man ska ha en så snygg kavaj får det kosta. Det tillhör ju Lasse Berghagen och hans personlighet.

Och att kavajen trots allt var dyr, håller Lasse Berghagen med om den ändå var ”väldigt snygg” och behöll den.

– I slutändan eftersom jag i princip hade den i tio år så fick SVT betala på deras klädkonto, säger Lasse Berghagen i podcasten och skrattar.

Men rabatten då. Den fungerade ju inte.

– Nej den gjorde ju inte det. Men det gick kanske dåligt för butiken eller så, säger Tommy Körberg till Nöjeslivet och skrattar.

Träffas du och Lasse någonting?

– Nej det var ett tag sedan. Lasse drar ju till Florida och spelar golf. Jag gillar ju inte golf så då blir det inget med det, säger Tommy Körberg.

 

Detta visste man verkligen inte om! Men tur att Tommy Körberg ändå tipsade Lasse Berghagen om detta! Tryck på gilla-knappen om du också saknar Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat