Lasse Berghagen om första sprakande mötet med ”Lill-Babs”: ”Hon förförde mig på soffan”

Under söndagen så släpptes den sista intervjun med Lasse Berghagen. Det var ett öppenhjärtligt och fint samtal mellan Mark Levengood och Lasse.

I intervjun så berättar Lasse bland annat om hans första möte med Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Det var i förra veckan som Viaplay avslöjade att det fanns ett sista inspelat samtal mellan Mark Levengood och Lasse Berghagen.

Intervjun spelades in för omkring ett år sedan och premissen var att den inte skulle sändas förens efter hans död.

Den 19 oktober kom den tragiska nyheten om att Lasse gått bort efter komplikationer efter en hjärtoperation. Därmed blev det tid att sända intervjun som ingår i en programserie som heter ”Sista ordet”.

Lasse Berghagen intervjuas av Mark Levengood i ”Sista ordet”. Foto: Viaplay

Mötet med Barbro

Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson var mellan 1965 till 1968 gifta och tillsammans har de dottern Malin Berghagen (född 1966).

Under intervjun med Mark så avslöjar Lasse om hur det gick till när han och Barbro sågs för första gången. Det hela utspelade sig på Hamburger börs dit både Lasse och Barbro blivit inbjudna av skivproducenten Curt Pettersson. Det slog gnistor på en gång.

– Jag kommer ihåg att jag hade några slags arbetsbrallor med lite halm i kalsongerna och någon tröja bara. Jag var definitivt inte uppklädd för att gå på Hamburger börs. Men där hamnade jag i alla fall, och blev dödligt kär i Barbro, säger Lasse Berghagen i intervjun med Mark Levengood.

På Marks fråga om det var en ömsesidig förälskelse på en gång så svarar Lasse:

– Ja, jag tror att vi blev verkligen förälskade på en gång.

Förhållandet gick snabbt fram

Kort efter första mötet så sågs de båda igen. Därefter var kärleken ett faktum. Lasse jobbade vid den här tiden med vårsådden på en åker i Österhaninge.

– Nästa dag ringde hon ut till mig där jag satt på traktorn och frågade om jag kunde komma hem till henne och skriva några texter till hennes sommarshow. Så jag åkte ut dit, och där vart jag kvar. Jag åkte aldrig tillbaks till traktorn. Hon förförde mig på soffan där och sedan var det kört, säger Lasse.

Drygt ett halvår senare gifte sig Lasse och Barbro. De väntade nämligen barn tillsammans.

– Jag frågade Barbro faktiskt några år innan hon gick bort: ”varför gifte vi oss så snabbt?”, säger Lasse och avslöjar Barbros svar:

– ”Man gjorde så på den tiden om man blev med barn”.

Lasse och ”Lill-Babs” förblev vänner för resten av sina liv även efter skilsmässan.

Vila i frid Lasse och Barbro. Tack för allt ni gjort för kulturen.

Dela gärna den här artikeln för att hedra Lasses och Barbros minne.