Lasse Berghagens besked om döttrarna – så var han som pappa egentligen: ”Jag kanske har varit…”

Det var den 19 oktober som vi nåddes av det tragiska beskedet om att Lasse Berghagen gått bort.

Efter hans bortgång sändes under söndagen en intervju mellan Lasse och Mark Levengood.

I intervjun berättar Lasse bland annat om hur han var som pappa.

I söndags så sändes en intervju mellan Lasse Berghagen och Mark Levengood som aldrig visats tidigare. Intervjun spelades in för omkring ett år sedan i största hemlighet och premissen var att samtalet inte skulle visas förens efter Lasses död.

Det var ett öppenhjärtligt och gripande samtal mellan Lasse och Mark. Lasse berättade bland annat mängder av historier ur sitt liv och hur han ser på livet efter döden.

Lasse Berghagen fick i sitt liv två barn. Det är döttrarna Malin Berghagen och Maria Berghagen Enander. Malin (född 1966) fick han tillsammans med Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Maria (född 1976) fick han tillsammans med Eva, som var hans fru fram till döden.

Lasse Berghagen om rollen som pappa

I intervjun med Mark så får Lasse frågan om hur han var som pappa. Det visar sig att Lasse känt att nog var ganska frånvarande med äldsta dottern Malin, vilket kanske inte är så konstigt i och med hans framgångar som artist i unga år.

När han fick Maria så lade han mer tid på sitt föräldraskap, kanske till och med för mycket enligt honom själv.

– Jag tog väl igen det som jag hade missat med Malin. Jag kanske blev lite för mycket pappa. Jag kunde åka förbi hennes skola och ställa mig och titta in genom fönstret och vinka till henne, säger Lasse i intervjun och fortsätter med att säga att dottern inte uppskattade pappas besök i skolan.

– Så jag kanske har varit för kärleksfull någon gång, om man nu kan vara det.

Lasse Berghagen, Malin Berghagen
Foto: Instagram/mberghagen

Fina orden om Malin

Lasse berättar också om relationen med Malin, som varit mycket stark genom livet. Då intervjun gjordes med förståelsen att den skulle sändas efter Lasses död så berättar han om deras relation som om han talade från andra sidan.

– Vi hade en väldigt nära kontakt och jag brukar säga att Malin var min själs spegel. Vi var väldigt lika i väldigt mycket, högsta samförstånd. Malin och jag har den där kärleken till naturen och till poesin, dikten, berättar Lasse Berghagen.

Vila i frid Lasse. Vi kommer aldrig att glömma dig.

Vad tänker du om Mark Levengoods intervju med Lasse Berghagen? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta.