Lasse Holms vrede – sätter ner foten mot orättvisan för Sveriges pensionärer

Låtskrivaren och artisten Lasse Holm nådde pensionsålder för nästan tio år sedan, men trots den stundande 75-årsdagen har han inga planer på att sluta jobba. Istället passar han på att rikta en känga mot arbetsmarknaden, som hindrar många äldre som vill jobba från att göra det.
– Jävligt duktiga, rutinerade, fantastiska människor, som inte är välkomna in på arbetsmarknaden för att de passerat en viss ålder. Det är för jävligt, säger Lasse Holm till Expressen.

Lasse Holm har levt ett fartfyllt liv med bland annat fem låtar som vunnit Melodifestivalen, samt en braksuccé med Diggiloturnén och flera hitlåtar och album. Men trots den hårda arbete som krävdes för den starka karriären så har Lasse inga planer på att slå sig till ro. Han älskar det han gör, och är vid god hälsa.
”Jag vill dö med stövlarna p唂 säger han till Expressen.

Lasse Holm i intervju
Foto: NORA LOREK / TT

”Rutinerade, fantastiska människor”

Och det är just den inställningen som gör att Lasse Holm ilsknar när det pratas om ålder och arbete i landet. Han vet att det finns många som inte har möjlighet att jobba, och då ska dem inte det heller. Men han tycker att det finns en åldersrasism som begränsar många som är vid god hälsa.
– Jävligt duktiga, rutinerade, fantastiska människor, som inte är välkomna in på arbetsmarknaden för att de passerat en viss ålder. Det är för jävligt, säger Lasse Holm.