Lasse Kronér bryter tystnaden – lämnade inte hemmet på tre månader

Hösten 2017 blev en tid, tuffare än vad Lasse Kronér någonsin hade kunnat tänka sig. Efter anklagelser om sexuellt ofredande försvann han från jobbet på SVT och sedan dess varit tyst – fram tills nu.

– I dag vet jag hur det ser ut där det är som djupast. Men när jag först trodde att jag var som djupast var jag inte ens halvvägs mot var man kan hamna någonstans. Där jag sedan hamnade är fan ingen lek, säger Lasse Kronér till Aftonbladet, enligt HD.

Lasse Kronér är en av vår tids mest populära programledare. Men hösten 2017 förändrades allt och tillvaron vändes helt upp och ner. Under Metoo blev Lasse Kronér anklagad för sexuellt ofredande mot en tidigare SVT-praktikant. Ärendet polisanmäldes och tv-profilen försvann från rutan.

I en intervju med Aftonbladet berättar Lasse Kronér om tiden efter sexanklagelserna. Enligt honom lämnade han inte lägenheten på tre månader, då han bitvis hamnade ”i en avgrundsdjup svacka”.

– I dag vet jag hur det ser ut där det är som djupast. Men när jag först trodde att jag var som djupast var jag inte ens halvvägs mot var man kan hamna någonstans. Där jag sedan hamnade är fan ingen lek, säger han till Aftonbladet enligt HD.

Lasse Kronér berättar om tiden efter anklagelserna. Foto: TV4/Youtube

”Garvade åt sms-konversationer”

Enligt honom kom de hårda anklagelserna som en chock.

– Det här var en person som jag hade ett förhållande med till och från under tre års tid. Några dagar innan jag blev inkallad till ett möte med mina chefer satt vi och garvade åt sms-konversationer som var initierade av henne, säger han till Aftonbladet enligt HD.

”Telefonen är helt död”

Så småningom lades förundersökningen ner och Kronér återvände till tv-rutan med programmen ”Smartare än en femteklassare” och ”Bara sport”.

Till hösten återvänder Lasse Kronér återigen till ”Doobidoo” och han säger sig må bättre idag, tack vare att han har flera projekt på gång. Enligt HD ska det bland annat vara en bok som planeras släppas i framtiden.

Lasse Kronér berättar om framtida projekt. Foto: TV4/Youtube

– Jag är en positiv person. Men det jag har tappat i anseende och varumärkesmässigt, det går inte ens att överblicka. Och ekonomiskt. Inte ens boendet har jag kvar. Telefonen ringer inte och jag som tidigare ständigt spelade och giggade. Telefonen är helt död. Men det är totalt oväsentligt eftersom jag mår bättre. Jag mår kanon, säger han till Aftonbladet, enligt HD.