Leif Mannerströms nya framtidsbesked – därför vägrar han vara med i ”Sveriges mästerkock” igen

Stjärnkocken Leif Mannerström gjorde tolv år som jurymedlem i TV4-succén ”Sveriges mästerkock”. Efter sin pensionering har han återvänt till programmet och gjort VIP-säsonger.

Nu är det slut med det. Mannerström säger nämligen till Hänt att han inte kommer vara med igen.

– Det är avklarat, det är gjort, det var väldigt trevligt och fint på alla sätt och vis. Men nu är jag nöjd, säger han.

2011 sändes ”Sveriges mästerkock” för första gången i TV4. Då satt stjärnkockarna Leif Mannerström och Markus Aujalay i juryn tillsammans med den skådespelande matlagaren Per Morberg.

Sedan 2015 har sommelièren Mischa Billing varit en fast del i juryn, oftast ihop med just Mannerström och Aujalay. Men efter tio säsonger, plus en jubileumssäsong, valde 83-årige Leif att lämna in sitt förkläde.

Läs mer: Leif Mannerströms sorg under Lasse Berghagens begravning – gästernas agerande fick profilen att haja till

Sedan dess har stjärnkocken startat en egen Youtube-kanal där han har över 100 000 prenumeranter. Där bjuder han på läckra recept och avslöjar hantverkshemligheter.

Leif Mannerström
Leif Mannerström i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Dessutom har han gjort korta inhopp i ”Sveriges mästerkock VIP”.

Men nu är det över. Leif Mannerström har inga planer på att vara med någonting mer i framtiden.

– Nja det har ju hänt vid tillfälle att jag varit med några gånger efter att jag slutade. Men nej det tror jag inte, säger han till Hänt.

Tröttnade på pendlandet

Sedan drygt 20 år bor han och frun Lilian, 79, på en gård i Tvärred utanför Ulricehamn. Det är en bra bit att pendla till Stockholm därifrån, vilket han gjort under alla år som han spelade in ”Sveriges mästerkock” i huvudstaden.

– Alltså det var såhär; att jag höll ju på med det där i tolv år. Då bodde jag på hotell, ett jättefint hotell, och trivdes jättebra på alla sätt och vis. Men det var att bo i Stockholm hela höstarna, jag gillar ju Stockholm, jag kommer därifrån från början. Men ändå så tyckte jag liksom att: ”Nej, jag vill leva ett annat liv än att bo 3-4 månader i Stockholm”. Man åker upp varje måndag morgon och kommer hem sent fredag kväll. Det var lite too much alltså, säger han.

”Nu är jag nöjd”

Leif säger att han och Markus Aujalay alltid kom bra överens, men eftersom han också slutat i juryn nu skulle det ändå inte bli samma sak om Leif hade återvänt till programmet.

I stället tillåter han sig att se tillbaka på det som varit och vara nöjd med det.

Leif Mannerström med fru
Leif och frun Lilian hälsar på kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: ADAM IHSE/TT

– Men det är vad det. Det är avklarat, det är gjort, det var väldigt trevligt och fint på alla sätt och vis. Men nu är jag nöjd. Jag gör Youtube-kanal istället, säger han.

Däremot utesluter han inte helt att göra tv någon gång igen. Om det kommer ett trevligt erbjudande framöver kan han vara intresserad. Han säger att han fått någon förfrågan de senaste åren, men att han tackat nej.

Det var tråkigt att höra, Leif. Men vi förstår ditt beslut.

Njut nu av mer tid i hemmet med Lilian. Tack för dina år som jurymedlem i ”Mästerkocken”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev