Sanningen bakom nya bilden på Leif Mannerström – därför använder han käpp

Leif Mannerström var inbjuden till Lasse Berghagens begravning i Hedvig Eleonora kyrka förra veckan.

När han väl dök upp var det många som reagerade på att han gick och stödde sig på en käpp. Nu berättar tv-kocken varför han tvingas använda sig av redskapet.

Det gör ont, det gör ju det, säger han till Hänt.

Han har haft en väldigt lång karriär som professionell matlagare och under de senaste åren har han dessutom drivit flertalet restauranger, skrivit många kokböcker och synts flitigt i tv.

Leif Mannerström, 83, är ansiktet utåt för alla kändiskockar i det här landet.

Läs mer: Leif Mannerströms känslosamma gest för hustrun – knepet efter 60 år som gifta: ”Varje år…”

Efter att ha lämnat sin roll som jurymedlem i TV4:s succéprogram ”Sveriges mästerkock” har han satsat helhjärtat på sin egen Youtube-kanal, med över 100 000 prenumeranter, där han bjuder på flera läckra recept.

Några av maträtterna han lagar i sina videor kommer ursprungligen från hans fru Lilian Mannerström, 79, som också är väldigt skicklig i köket.

Leif Mannerström
Leif Mannerström som jurymedlem i ”Sveriges mästerkock”. Foto: TV4

Närvarade på Berghagens begravning

Leif och Lilian bor i en villa i Tvärred utanför Ulricehamn. Nyligen sågs däremot kocken i Stockholm då han närvarade på sin vän Lasse Berghagens begravning.

I en intervju med Hänt säger Mannerström att han och Berghagen brukade ringa och prata med varandra, eftersom de bodde i olika städer. De träffades någon enstaka gång per år och då var det ofta golf och lunch som stod på agendan.

– Ja, det är ju förfärligt att Lasse har gått bort. Det är förfärligt och overkligt. Men jag har nog aldrig varit på en begravning som varit så värdig och så fin, så mycket sång. Allting hade ju i stort sett Lasse skrivit. Allt ifrån psalmer till låtar som framfördes av flera personer där. Sedan har jag aldrig varit på en begravning där man uppmanas att ställa sig upp och ge Lasse applåder och hurra. Alla ropade ju hurra hurra hurra och klappade händerna som att det hade varit efter en konsert, säger han till Hänt.

Därför har Leif Mannerström en käpp

Leif Mannerström fångades, likt många andra inbjudna, på bild inför ceremonin. Hans bild fick extra mycket uppmärksamhet eftersom det syntes tydligt att han gick och stödde sig på en käpp – någonting han inte gjort förut.

Nu avslöjar han varför han tvingas använda redskapet.

– Jag har lite problem med ryggen men det ska snart åtgärdas så blir det bra igen. Jag har ju trillat och gjort mig illa där. Så jag har lite sådär problem med ryggen, ja. Men det ska åtgärdas nu nästa vecka tror jag det var, säger han.

Leif Mannerström
Leif Mannerström. Foto: Janerik Henriksson/TT

Han är fortfarande osäker på exakt vad läkarna ska göra, men han tror inte att det handlar om någon operation.

– Nja jag vet inte vad de ska göra. De sa bara att ”det där fixar vi till”. Det gäller ju bara att man är frisk och kry, men det gör ont, det gör ju det, säger Leif Mannerström.

Hoppas du känner dig bättre inom kort. Lycka till med ryggen, Leif.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev