Lill-Babs sista önskan för sitt livsverk – nu ska ägaren uppfylla det

Torts att hon reste över hela världen och levde ett liv i glans så glömde Barbro ”Lill-Babs” Svensson aldrig sina rötter. En av de saker hon brann för var sin ”caffär” i hemorten Järvsö. Därför hade hon en klar önskan om vad som skulle hända med den när hon gick bort.
– Det var Barbros vilja och det har vi alla avsikter att göra, säger Per Bergenudd, som driver caffären, till Expressen.

Eftersom att Lill-Babs kände ett så starkt band till födelseorten Järvsö öppnade hon en kombinerad kafé- och butikslokal där 2009. Verksamheten valde hon att kalla för ”caffären”, och där kunde besökarna fika, handla, och titta på en utställning om Lill-Babs långa karriär.

Lill-Babs la ner mycket arbete i ”caffären”

Nu berättar nuvarande ägaren Per Bergenudd om hur viktig ”caffären” var för Barbro, och om hur mycket arbete hon lagt ner på den för att besökarna ska tycka om den.
– Hon har lagt ner så otroligt mycket arbete, kärlek och energi i sin utställning. När det kom bussar med folk kom hon alltid ner för att hälsa och berätta om den, säger Per Bergenudd till Expressen. Tillsammans med hustrun Anna Bergenudd köpte han Lill-Babs caffär i höstas.

Lill-Babs sista önskan

Enligt Per Bergenudd var ”caffären” Lill-Babs livsverk, därför hade hon en stark önskan om vad som skulle hända med den när hon gick bort.
– Den betydde väldigt mycket, hennes utställning. Hon var stolt över den, alla hennes scenkläder genom åren finns ju där. Det var Barbros vilja att den här utställningen ska finnas kvar, och det har vi alla avsikter att göra, säger han till Expressen.

Foto: BERTIL ERICSON / TT barbro svensson

Lill-Babs var en så jordnära och varm person. Dela gärna för att bevara hennes minne.