Lisa Ajax lämnade rampjuset och försvann – det här gör hon i dag

Första gången Lisa Ajax stod på scenen var hon 7 år gammal. Sedan dess har hon underhållit svenskarna med sin skönsång i allt från talangtävlingar som Idol till melodifestivalen.

Men nu har det varit tyst från Lisa Ajax ett tag, så vad gör hon idag?

Lisa Ajax är en av Sveriges starkast lysande popstjärnor och sedan hon vann idol 2014 har hennes karriär skjutit i höjden.

Men det var långt innan dess som stjärnan började med musik. När hon var 6 år började hon gå hos en sångpedagog och genom barndomen deltog hon i flera olika talangtävlingar både på hemmaplan men också i en rad andra länder i Europa och i USA.

Lisa Ajax framförde låten ”Torn”

Men det är trots allt på senare år som Lisa Ajax namn har dykt upp på allas läppar.

Bland annat efter att hon medverkat i melodifestivalen ett flertal gånger. 2019 var hon dessutom med i självaste finalen med låten ”Torn” och samma år släppte hon låten ”I Like”.

Men därefter har det varit ganska tyst från artisten.

”Jag är väldigt hemmakär”

I en intervju med lokaltidningen Mitti i våras, berättar hon om hur hon har behövt tid att tänka på vad hon egentligen har för mål och drömmar i livet.

– Det här är mitt jobb och jag kände att när man skriver på engelska så satsar man hela tiden på någonting utanför Sverige, jag är inte där längre. Jag är väldigt hemmakär och det lockar inte lika mycket längre att lämna landet i flera månader i taget, säger Lisa Ajax till lokaltidningen Mitti.

Under slutet av 2019 och början på 2020 har Lisa Ajax alltså fokuserat på sig själv och sina drömmar och försökt att själv ta kommandot över sin karriär.

Det har gett sig i uttryck att hon börjat skriva låtar med andra team än tidigare och skriver numer alla texter på svenska.

En annan anledning till varför man inte sett Lisa Ajax lika frekvent i rampljuset är för att hon sysslar med annat än musik.

Podden ”Livets melodi”

Bland annat har hon podden ”Livets melodi” tillsammans med artisten Bella Winth. Och podden handlar om just det ”livet och allt som hör därtill”.

https://www.instagram.com/p/CGEhCAZJmBx/

På senare tid har Lisa Ajax även tagit ställning för skeva kroppsideal i sociala medier. I ett samarbete med Ellos blottar hon sina innersta tankar och känslor kring kroppshetsen och de skeva kroppsidealen i samhället.

”När jag var yngre tänkte jag nästan konstant på hur min kropp såg ut. Mina bröst var för små, min mage var inte tillräckligt platt, min rumpa var för liten och jag var alldeles för kort. Ett tag slutade jag äta och började alltid dagen med att göra en massa sit-ups och knäböj, allt för att få den kropp som jag ville ha. Värst av allt var nog att nästan alla mina vänner hade samma tankar som jag hade”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”På simningen i skolan gick alla med handduken runt sig eller med armarna runt magen och släppte inte taget förens man hoppade i vattnet. Tänk vad annorlunda det hade varit om vi hade vetat att vårat värde inte ligger i våra kroppar. Då hade vi kunnat springa runt där i simhallen i våra bikinis, skrattandes och helt obrydda om hur vi såg ut. Det är ju exakt så det ska vara, för alla.”

Fokus på att göra ny musik

Ja, så helt tyst har det inte varit från Lisa. I våras släppte hon också singeln ”Jag måste” som gav prov på Lisas talang för texter skrivna på svenska. I slutet på sommaren kom även låten ”Jag vill ha dig”.

Men på grund av covid-19 har hon inte kunnat framföra låtarna på scen ännu. Däremot ser hon fram emot att kunna göra det så fort pandemin har lagt sig.

– Just nu går det ju inte att giga, men jag hoppas att det ska gå till hösten eller julen. Annars får jag satsa på nästa sommar. Nu är fokus på att göra massa ny musik. Det kommer att komma fler släpp, mycket tidigare än man tror, säger Lisa Ajax till Mitti.

Så härligt att höra att Lisa mår bra och att hon tagit egna kommandon över sin karriär. Det imponerar! Dela gärna artikeln om du håller med.