Lisa Nilsson bryter tystnaden – starka känslorna om infekterade rättstvisten: ”Fick just ett besked”

För fem år sedan kontaktade Lisa Nilsson ett byggföretag för att hon ville renovera sitt sommarställe i Stockholms skärgård samt sätta upp ett attefallshus på tomten.

Företaget som utfört jobbet har i efterhand hävdat att artisten inte betalat för sig i tid och därför han hon stämts i tingsrätten på 620 000 kronor.

Nu, nästan ett år senare, är pengatvisten löst och ärendet tog sig aldrig hela vägen fram till rättegång.

Det ska från och med nu för mig bli lättare att andas”, skriver Lisa Nilsson på Instagram.

I slutet av 80-talet var hon med i sånggruppen Stage Four med fyra då okända ungdomar: Peter Jöback, Andreas Lundstedt, Lizette Pålsson och Lisa Nilsson själv.

Några år senare slog hon igenom i ”Melodifestivalen” med låten ”Du (öppnar min värld)” som hon kom fyra med. Därefter följde monsterhits som ”Himlen runt hörnet”, ”Varje gång jag ser dig” och ”Allt jag behöver”.

I dag är 53-åriga Lisa Nilsson en av landets mest kända sångerskor – och hon har faktiskt även skådespelat en del.

Läs mer: Lisa Nilsson vill bjuda upp Niklas till duett – det hon gör med hans låt gör stjärnan helt ställd

På senare år har hon medverkat i TV4-succén ”Så mycket bättre” vid två tillfällen: 2015 och 2020.

Hon har själv erkänt att hon valde att medverka 2020 – efter att först ha tackat nej – eftersom hon hade stora problem med inställda spelningar och utebliven inkomst under pandemin.

Lisa Nilsson kommenterar beslutet

Just privatekonomin är någonting som tyngt Lisa Nilsson de senaste åren. Hon har blivit indragen i en smutsig rättstvist som handlar om försenade och uteblivna inbetalningar till ett byggföretag som renoverat hennes sommarhus nära Sandhamn i Stockholms skärgård.

I oktober 2022 stämde företaget artisten på 620 000 kronor i tingsrätten. Rättegången var tänkt att inledas nu på måndag.

Lisa Nilsson uppträder på Solliden Sessions på Öland. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu skriver Expressen att pengatvisten är löst – innan det hann gå till rättegång.

Efter flera telefonkontakter med ombuden träffar parterna en förlikning och begär att den ska stadfästas i dom”, står det i en handling som tidningen kommit över.

Själv kommenterar hon beslutet på sociala medier-plattformen Instagram:

Fick just ett besked som innebär att en av de tyngsta, mest energistjälande motgångar jag behövt bära de senaste tre åren äntligen når ett slut”.

En tung börda och källa till frustration, sorg, besvikelse, vrede kan läggas till historien, och jag får möjlighet att blicka framåt mer än bakåt, stänga om lådor jag aldrig velat riva i, och ägna min dyrbara kreativa energi åt det jag ska: att skapa ny musik och ta hand om mig istället”, fortsätter hon.

Hon säger vidare att hon nu inte kommer att kommentera saken ytterligare just nu, men att hon i sinom tid vill rentvå sitt namn. Först ska hon återhämta sig fysiskt och mentalt och ”ta tag i sin hälsa”.

Det ska från och med nu för mig bli lättare att andas – av alla tänkbara skäl och på alla sätt!”, skriver hon.

Skönt för dig att processen är över, Lisa. Se nu till att vila och återhämta dig så att vi snart får höra din härliga och känslosamma musik igen.