Magnus Carlssons tuffa sjukdomsbesked – nu berättar han om diagnosen: ”Hände något…”

En av våra mest folkkäre artister, Magnus Carlsson är just nu ute på turné.

Trots många år i branschen hände något som vände upp och ned på allt – precis innan en spelning.

”Jag fick ett metalliskt billjus som aldrig funnits där förut”, skriver Magnus Carlsson på Instagram.

 

 

 

I många år har Magnus Carlsson varit en av Sveriges mest folkkära artister genom Barbados, Alcazar och nu sedan flera år som soloartist.

Men även om man är en etablerad artist och har hängt med länge kan plötsliga händelser skaka om allt.

Det var något som Magnus Carlsson upplevde – mitt under en pågående turné. Plötsligt hörde han någonting som fick honom att rycka till.

”Jag fick ett metalliskt biljud som aldrig funnits där förut. Eftersom jag själv är utbildad sångpedagog så förstod jag direkt att det var dags att ta det lugnare…”, skriver han på Instagram.

Han berättar vidare hur han fick en akuttid hos en röstspecialist – då fick han diagnosen.

”Akut Fonasteni eller akut rösttrötthet, på gammal hederlig svenska. Jag har alltså inga skador, knutor eller blödningar så det är inget farligt utan en bara en extremt sliten röst. Jag har nu blivit ordinerad att vila rösten från sång i minst tre veckor”.

Men för de som har planerat se artisten under turnén kan pusta ut. Några spelningar kommer inte att ställas in.

”Jag kommer att genomföra de spelningar jag har inbokade under denna period men utöver det ta det så lugnt det bara går sångmässigt”

View this post on Instagram

För ungefär en månad sen, mitt under pågående turné hände något med min röst. Jag fick ett metalliskt biljud som aldrig funnits där förut. Eftersom jag själv är utbildad sångpedagog så förstod jag direkt att det var dags att ta det lugnare och använda mig av en annan sångteknik än jag brukar och framförallt hålla tillbaka. När det till helgens föreställningar fortfarande inte gett med sig så fick jag en akuttid hos en röstspecialist som gav mig diagnosen Akut Fonasteni eller akut rösttrötthet, på gammal hederlig svenska. Jag har alltså inga skador, knutor eller blödningar så det är inget farligt utan en bara en extremt sliten röst. Jag har nu blivit ordinerad att vila rösten från sång i minst tre veckor. Jag kommer att genomföra de spelningar jag har inbokade under denna period men utöver det ta det så lugnt det bara går sångmässigt. Mitt bästa botemedel när mina stämband varit trötta tidigare är värme och hög luftfuktighet så jag kommer bege mig till varmare breddgrader när jag har en lucka lite längre fram. Min jubileumsshow kommer att bli av precis som den är planerad men först lite röstvila! 🎶🤐🎶 #akutfonasteni

A post shared by Magnus Carlsson (@magnus_cson) on

Och ett speciellt botemedel mot de trötta stämbanden har Magnus Carlsson i rockärmen.

”Jag kommer bege mig till varmare breddgrader när jag har en lucka lite längre fram”, skriver han.

Hoppas att du kryar på dig snart! Styrkekramar till dig! Skicka kärlek till Magnus Carlsson på vår Facebooksida.