Malous ord efter traumatiska olyckan: – TV4-profilens tuffa livsinsikt: ”Tänker ofta på…”

Malou von Sivers råkade ut för en svår skidolycka under semestern i Alperna.

Tidigare i veckan berättade hon i ”Malou efter 10” om hur hon föll ned för ett stup och trodde hennes sista stund var kommen.

För Expressen berättar nu den folkkära tv-profilen om nya livinsikten:

– Livet kan förändras på en sekund. Jag tänker ofta på att det kunde ha gått mycket värre.

Malou von Sivers, 69, är aktuell med den nya och sista säsongen av ”Malou efter 10”. Det blir 33 säsonger, men efter 16 år läggs det populära förmiddagsprogrammet ned, något som Nöjeslivet tidigare rapporterat om.

I stället kommer programserien ”Malou möter” göra comeback, men i en ny tappning.

– Det här blir sista säsongen med ”Malou efter 10” i den form det har varit och jag har fått ett erbjudande om något jag verkligen vill göra, att återuppta ”Malou möter”, men på ett nytt sätt. Ett intervjuprogram som TV4 saknar i dag och starten blir partiledarna i höst som en del av vår valstasning på TV4, berättade Malou.

Sköt upp premiären efter otäck olycka

Den sista säsongen av ”Malou efter 10” var efterlängtad av tittarna som såg fram emot nya program med spännande gäster.

Men premiären av den 33:e och sista säsongen blev uppskjuten, då programledaren Malou von Sivers var med om en otäck skidolycka i Alperna.

Under måndagens premiäravsnitt berättade programledaren själv om den traumatiska upplevelsen.

– Jag var övertygad om att det var min sista stund, berättade von Sivers i programmet

Tv-profilen hade begett sig ut i backen trots dimma och dålig sikt, något som Malou von Sivers ångrar idag. Vid en transportsträcka valde hon fel väg och föll 6-10 meter ned för ett stup.

Bröt benet

Malou von Sivers klarade sig undan med ett brutet ben men berättar i programmet att konsekvenserna kunde blivit betydligt värre. Hon flögs hem på bår och hemma i Sverige fick hon hjälp av en terapeut för att hantera sina känslor efter den traumatiska olyckan.

Malou står nu inför en lång och tuff period av rehab. Hon får inte belasta det skadade benet.

– Det är jättejobbigt att inte bara kunna resa sig och gå ut som förr. Men jag har bestämt mig för att jag ska komma tillbaka igen och har ett fantastiskt team på St Görans sjukhus. Det kommer att bli mycket rehab, säger Malou till Expressen.

Malou von Sivers
Foto: TV4

Olyckan gav nya livsinsikter

Däremot har traumabearbetningen hjälpt för att läka de psykiska skadorna.

– Det märkliga är att ångesten och bilderna från fallet plågar mig inte längre på grund av den traumabearbetning som jag fick direkt efter olyckan på FaceTime.

Men olyckan gav Malou nya insikter om livet.

– Jag hoppas att jag har kvar min positiva livssyn. Men jag inser ännu mer att livet kan förändras på en sekund. Jag tänker ofta på att det kunde ha gått mycket värre, säger hon.

Vad stark du är Malou! Vi hoppas du snart är återställd.