Marianne Mörcks avslöjande om relationen hon inte velat prata om: ”Skyldig”

Skådespelerskan Marianne Mörck har med sin varma och glada personlighet blivit en av våra mest folkkära kändisar. Privat bär hon dock på en mörk bakgrund som för många kommer som en överraskning. I bröderna Zias nya tv-program berättar hon om det dramatiska förhållandet som satt sina spår. 

I tisdags var det premiär för bröderna Zias alldeles egna tv-satsning “Weekend hos Zia”. I programmet välkomnar de svenska kändisar till deras släkthus på den italienska landsbygden för att umgås, laga mat och njuta av underhållning tillsammans. 

I premiäravsnittet var det ingen mindre än skådespelerskan Marianne Mörck som gästade bröderna, och vid ett tillfälle gled de in på känslosamma samtalsämnen. 

Marianne Mörck.
Marianne Mörck. Foto: Stefan Jerrevång/TT

När Marianne fick frågan om hur det går med kärlekslivet reagerade hon med ett skratt. 

– Hahahahaha… Oj förlåt, säger hon och fortsätter:

– Jag gifte mig också när jag var 20 och sedan så skilde jag mig då. Så jag träffade en sångare då och sedan var han gravt alkoholiserad. Så han drack ihjäl sig kan man säga.

LÄS MER: Marianne Mörcks smärtsamma kamp – tunga hälsoförändringen: ”Varningstecken”

– Hur var det?, frågar Oscar Zia.

– Nej det går inte att prata om här. Det finns beskrivet i böcker hur en alkoholist-fru eller man då med en beroende, hur man försöker och hur man hotar. Hur man slår och hur man gråter, hur man ber. Och hur man dricker med honom, man gör allt, för man känner sig skyldig och det är bara jag som kan hjälpa honom. Men så är det ju inte, det är bara han själv som kan hjälpa sig.

Foto: TV4

Hon berättar hur svårt det var att lämna förhållandet, även när hon ville. En skuld till den alkoholiserade mannen satte stopp.

– Man känner sig skyldig, säger hon i Weekend hos Zia. 

Idag är Marianne Mörck lycklig som singel. I en tidigare intervju med tidningen Hemtrevligt bekräftar hon sin kärleksstatus: 

–  Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, sa Marianne Mörck till tidningen tidigare.