Marianne Mörcks enorma viktras – så fick hon en ny kropp efter ”Stjärnorna på slottet”

På två månader har skådespelerskan Marianne Mörck, 69,  lyckats gå ner 15 kilo. Anledningen säger hon är hennes medverkan i ”Stjärnorna på slottet”.
– Det var en fruktansvärd chock för mig. Och jag blev arg att ingen sagt till mig!, säger hon till Aftonbladet.

Vid 69 års ålder valde skådespelerskan Marianne Mörck att göra en stor livsstilsförändring. Efter att ha sett sig själv på tv i ”Stjärnornas stjärna” kom hon till en insikt som fick henne att ta tag i sig själv omgående.
– Jag såg mig själv i Peter Jöbacks avsnitt när vi skulle åka linbana och alla var så glada. När jag satte mig för att se, så var jag filmad bakifrån i en liten rosa halvklänning. Rumpan var som en pumpa och då tänkte jag: ”jag måste gå ner i vikt”. Då vägde jag 117 kilo, jag såg ut som en mördarko, säger hon i en intervju med Expressen.

”Jag är stark, vital och ungdomlig”

Bilderna fick Marianne att ändra sin kost helt och hållet. Numera består hennes måltider av soppor och sallader, och på lite mer än två månader har hon tappat 15 kilo. För Aftonbladet berättar Marianne att hon tidigare fått ont i knäna när hon gått i trappor, men att det gått bort tack vare viktraset.
– Jag förstår nu i efterhand att jag är stark, vital och ungdomlig i sinnet. Jag har inte haft en tanke på att kroppen inte hängt med. Jag har inte haft en figurspegel i mitt hem. När jag såg mig där i linbanan, i den där skära sparkdräkten, så var det en fruktansvärd chock för mig. Och jag blev arg att ingen sagt till mig, säger hon till Aftonbladet.

Foto: SVT

Härliga Marianne Mörck, 69, visar att det aldrig är för sent att göra en förändring. Dela gärna för att hylla henne och inspirera andra.