Mariette sätter ner foten efter allt hat – stora vreden efter elaka påhoppen: ”Trött på detta beteende”

Mariette Hansson sätter nu ner foten efter elaka ord och påhopp. I ett inlägg på sin Instagram förklarar artisten hur trött hon är på de negativa kommentarer som hon ofta möts av.

Att leva som offentlig person har mycket fördelar, och det är nog många som vid ett eller annat tillfälle fantiserat om att bli en ”kändis.”

Inom vissa yrken så kommer kändisskapet som en naturlig del av det man gör, oavsett om man är skådespelare, artist eller idrottsstjärna.

Det är något som en del trivs bra med, men bristen på privatliv och den stora uppmärksamheten kan också vara påfrestande.

För vissa är det till och med så pass illa att de helt enkelt väljer att sluta jobba med det de älskar, bara för att fly undan kändisskapet.

Läs mer: 15-åriga Emma gör sig redo när orkestern tar ton – ljudet från flickan får publiken att hulka sig

Mariette ryter ifrån

En artist som tröttnat rejält på alla elaka ord, och negativa kommentarer är Mariette Hansson.

Mariette är en artist som skördat stora framgångar genom åren, och idag är hon ett välkänt ansikte hemma i de svenska hushållen.

Mariette
Foto: TV4

Hon har ställt upp flera gånger om i Melodifestivalen, skrivit fantastiska låtar, och stått på stora scener.

”Jag har gjort mitt yttersta för att kunna leva min dröm. När jag slog igenom så kom offentligheten på köpet. Jag tycker och tror att jag gör någonting bra för alla de människor jag når ut till,” skriver hon nu i ett inlägg på sin Instagram.

Läs mer: Casper Janebrinks nya glädjebesked med 18 år yngre kärleken Therese – nu rasar gratulationerna in

Sätter ner foten efter alla elaka ord

Men i samma inlägg förklarar hon hur tufft det varit att tvingas utstå både hat och hemskheter från olika håll till följd av detta.

Hon liknar det hela med att utsätta någon för mobbning.

”Men jag är så oerhört trött på all skuldbeläggning och krav. Jag är trött på alla de som letar fel i vad jag än gör, som bara gottar sig i att få gå till attack. Det kvittar om jag försöker göra någonting i ren välmening eller bara helt enkelt vill dela med mig av mitt privata liv. Det hatas. Det kränks. Det taggas vänner och skrivs öppet nedvärderande grejer om mig. Det viskas. Det pekas. Jag har som tur är, lärt mig att skaka av mig den här typen av negativa vibrationer för att göra plats åt allt underbart ni delar med er av. Men, skulle detta hänt på en arbetsplats så hade troligtvis personerna blivit av med jobbet pga av mobbing,” skriver hon.

Mariette Hansson
ÖRNSKÖLDSVIK 20230303 Mariette intervjuas efter fredagens genrep av Melodifestivalens semifinal i Örnsköldsvik. Foto: Claudio Bresciani / TT / kod 10090

”Trött på detta beteende från vuxna människor”

Att ständigt behöva fundera ett extra varv över det man säger och gör är nog något som de allra flesta hade tyckt var jobbigt.

Något som enligt Mariette blivit en verklighet i samband med livet som offentlig person.

”Tänk dig själv att alltid behöva tänka igenom saker flera gånger för att vara säker på att det är värt att ta hatstormen som alltid kommer. Är det värt att lägga ut en bild på att du tar en drink med tjejkompisarna? Nja.. du kanske får en socialanmälan i värsta fall. I bästa fall så får du bara en drös DMs om vilken dålig mamma du är.

I och för sig så räcker det att du bara existerar som den du är, för det får du skit nog för. För att jag jobbar med det jag gör, så har jag på något vis blivit en vandrande produkt som folk tycker kunna bete sig hur som helst emot. Inget gnäll, bara besviken…och trött på detta beteende från vuxna människor som borde vara bättre förebilder,” avslutar hon inlägget.

Vi backar dig Mariette!