Melinda Jacobs tråkiga bakslag med dottern – tvingas ställa in planerna: ”Satte stopp för det”

Melinda Jacobs skulle ha varit med på Barnrättsdagen med Lilla hjärtat vänförening.

Hon tvingades dock att ställa in med kort varsel på grund av en situation i hemmet.

Melinda Jacobs, 39, är familjehemsmamman som fick stort inhemskt fokus i och med ”Fallet Lilla hjärtat” och den stackars 3-åriga flickan Esmeralda som hittades död i januari 2020.

Mellan att flickan var sju veckor gammal till dess att hon var tre bodde hon hos Melinda och hennes dåvarande man Lasse. Men sedan placerades hon hos sina biologiska föräldrar i Norrköping – tio månader senare var hon död på grund av misskötsel.

Läs mer: E-Types nya glädjebesked med Melinda Jacobs 1 år efter familjelyckan – nu väller gratulationerna in: ”Stolt”

Melinda debatterade på riksdagsnivå om lagändringar och fick 2021 pris av Expressen som ”Årets kvinna” tack vare sitt engagemang och sin kamp för utsatta barn.

Melinda Jacobs
Melinda Jacobs. Foto: TV4

Hon är sedan fyra år fosterhemsmamma på heltid. Hon skriver dessutom böcker och har synts på tv.

Inga planer på fler barn

Våren 2022 bekräftade Melinda och artisten Martin ”E-Type” Erikson, 58, att de lite överraskande nog var ett par. Kort därefter köpte de ett hus i Vadstena, fick dottern Izadora, 1, och gifte sig.

– Än så länge har det funkat väldigt bra. Men det klart att hon kräver ju lite mer nu när hon är 13 månader, så det är inte lika enkelt. Men innan har hon varit med mig på alla mina åtaganden. Jag har ju tagit med henne på föreläsningar och vad det än är, jag ammar ju henne fortfarande så hon är ju med mig överallt, säger Melinda Jacobs till veckotidningen Hänt.

Melinda har totalt fyra biologiska barn och dessutom flera fosterbarn.

Några planer på fler barn med ”E-Type” har hon däremot inte.

– Haha… Inte som det ser ut just nu nej. Du får ju tänka att han fick fem barn på köpet också. Så vi har några stycken, säger hon.

Melinda Jacobs tråkiga besked

Under tisdagen berättade Melinda att hon tyvärr tvingats ställa in sina speciella planer på grund av sjukdom i hemmet. Det är lilla Izadora som åkt på någonting och behöver hållas under ordentlig uppsikt.

Därmed blev det inget besök på Barnrättsdagarna i Karlstad, som hon egentligen hade planerat. Det blir i stället ”vab” på hemmaplan.

Melinda Jacobs sjukt barn
Melinda Jacobs inlägg på sociala medier. Foto: Instagram

Idag skulle vi varit på @barnrattsdagarna i Karlstad. Jag hade sett så mycket fram emot att få vara där. Men, en elak bacill satte stopp för det. Vi spenderar dagen lite såhär medans mina fina kollegor i @lillahjartatvanforening är där och håller ställningarna”, skriver hon på Instagram.

Så klart tråkigt för Melinda att missa ett sådant viktigt åtagande, men tur att hon har bra kollegor som kan rycka in i stället.

Vad tråkigt att du inte kunde vara med, Melinda. Hoppas att lilla, söta Izadora kryar på sig snabbt.

Vi vet alla hur jobbigt det är när ett barn är sjukt. Lilla stackaren!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev