Mia Skäringers avklädda beslut – därför visar hon ”sanningen” i bilderna

Skådespelerskan, författaren och föreläsaren Mia Skäringer har många gånger hyllats för sin brutala ärlighet med åsikter som sällan följer strömmen. Sedan många år tillbaka har hon varit öppen med sina egna brister och dåliga erfarenheter, för att inspirera och stötta andra.

Nu höjer hon rösten i SVT:s nya serie ”Kroppshets” för att motarbeta den farliga trend som tar över dagens samhälle. Och hon gör det på ett annorlunda sätt – genom att klä av sig framför kameran.
– Det känns som att hela vår tid är ätstörd och vi reflekterar inte ens över det, säger Mia Skäringer i programmet.

Att visa sig naken för andra kan vara något av det som flest människor har svårt för. För många är det till och med en mardröm, då de känner att de inte är i närheten av normen eller de bilder på perfekta kroppar som tar över internet.

Mia Skäringer klär av sig framför kameran

Med dagens teknik är den enkelt för en amatör att retuschera en bild så att kroppen liknar perfektion, och för en åskådare är det omöjligt att avgöra vad som är fejk och äkta. Därför har SVT skapat nya tv-serien ”Kroppshets”, där Mia Skäringer visar upp den nakna sanningen.
– Får man hela tiden se den här bilden är det inte konstigt att man inte tycker att man duger, säger Mia Skäringer efter att ha sett hur hennes avklädda bild retuscherats.

”Det var fullständig katastrof”

Idag är Mia Skäringer, 42, bekväm i sig själv och vill förmedla kroppspositivitet till andra. Men så har et inte alltid varit, och just därför vet hon hur tankarna går hos osäkra tjejer. Mia kämpade nämligen mot ätstörningar i tonåren, vilken skadade hennes kropp illa.
– Det var fullständig katastrof, jag har inga roliga minnen från den tiden, säger Mia Skäringer i programmet.

Idag har hon visat sig nästintill naken för hela svenska folket, för att visa hur en ”vanlig” kropp, som varken är undernärd eller opererad, ser ut. Med det vill hon ge andra kraft att slita sig loss från kroppshetsen.

 Man kan ju bara älska Mia Skäringer och hennes kloka inställning. Dela om du tycker att fler borde inspireras av henne.