Miljonregnet över underbara GW: Så mycket tjänar han – i timmen

Allas vår Leif GW Persson har haft en synnerligen framgångsrik karriär som professor i kriminologi och författare. Nu är han åter aktuell med ett boksläpp. Den här gången med en ny biografi vid namn ”Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv”. Om han får någon lön för mödan? Att han får!

I en öppenhjärtig intervju med Expressen avslöjar GW miljonregnet över honom.

Leif GW Perssons inspirerande klassresa har berättats ett flertal gånger. Inte minst i hans första självbiografi, ”Gustavs grabb”. Där skildras uppväxten på Gärdet i Stockholm med pappa Gustav som var timmerman och grovarbetare och mamma Margit som var hemmafru. Uppväxten påverkade Leif på så sätt att han tidigt blev medveten om pengars värde.

– Det är klart att det har. Det där har suttit som en spik i huvudet på mig. Att vara en god familjeförsörjare fanns också med i bilden. Det har aldrig gått någon nöd på ungarna, men det gjorde det inte på mig heller när jag var liten. Jag var arbetarunge, men det var inte så att vi svalt, berättar GW för Expressen.

Den ekonomiska tryggheten för familjen har varit en starkt bidragande orsak till det hårda jobb Sveriges käraste professor lagt ner på att bland annat skriva böcker. Ett hårt jobb som också lönat sig.

”Det räcker, det är 10 000 kronor om dagen”

I den öppenhjärtig intervju med Expressen berättar Leif GW att han tjänar miljoner.

– I fickan har jag väl tre-fyra miljoner om året. Det räcker, det är 10 000 kronor om dagen efter skatt. De siffror du nämner måste vara för fjolåret? Nu lyfter jag inte vinstmedel – utdelningar – längre.

10 000 kronor om dagen efter skatt innebär att GW:s timlön för 2016 i runda slängar blir 1250 kronor. Han är verkligen en sådan inspirerande människa, GW, och om det är någon som är värd varenda krona så är det just han.

Leif gw persson, miljonregn, lön
Foto: Wikimedia.

Om det är någon som är värd ett miljonregn, så är det du, GW. Dela vidare för att hylla allas vår favoritprofessor!