Nanne Grönvalls lycka med maken Peter – fina hyllningen på hans 60-årsdag: ”Starkare kärlek med åren”

Ett fyrfaldigt leve för en skicklig musiker!
Peter Grönvall fyllde 60 år på söndagen.
Nu hyllas han av hustrun Nanne Grönvall.

De är schlager-Sveriges riktiga powerpar.

Äkta makarna Nanne och Peter Grönvall har skrivit massor hitlåtar tillsammans – och dessutom vunnit Melodifestivalen med gruppen One More Time (”Den vilda”, 1996). Paret möttes några år efter att de bildat gruppen Sound of Music, och båda blivit singlar.

Nu har de varit ett par i över tre decennier – och tidigare i år firade de 29-årig bröllopsdag.

Artikeln fortsätter under bilden.

MALMÖ 20200222 Peter och Nanne Grönvall på festen efter deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT
MALMÖ 20200222 Peter och Nanne Grönvall på festen efter deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

När Nanne gjorde plötslig comeback som soloartist i Mellon för ett par år sedan, hade hon skrivit bidraget ”Carpool karaoke” med just maken Peter.

Supergruppen återförenad – Melodifestivalen 2024?

Nu är de tillbaka med One More Time – där även Maria Rådsten ingår. Gruppen släppte nyligen sin första nyinspelade singel på många år: ”Kärleken” tillsammans med Kärlekskören – där flera folkkära profiler såsom Elisabeth ”Bettan” Andreassen ingår.

Och kanske, kanske kommer vi återigen att få se One More Time på Melodifestivalens scen 2024.

– Vi håller på och skriver med One More Time nu och hoppas kunna släppa lite till hösten. Då får vi också se om vi skickar in en låt till nästa års Mello. Vi skickade även in i år men kom inte med, det var också med One More Time, berättade Nanne Grönvall för Nöjeslivet tidigare i år.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Nanne Grönvalls viktiga kärleksknep med Peter

På frågan om hur hon och maken fått kärleken att spira i alla år, har Nanne Grönvall i en tidigare intervju med Nöjeslivet berättat:

– Det är naturligtvis en grundkärlek och sen att man tar sig igenom kriser tillsammans och bestämmer sig för att kämpa vidare. Sen är vi olika. Vi har haft tiden att hitta rätt. Men det är klart, man är i en fas utav 33 år som vi har varit ihop nu, och jobbat tillsammans i 40 år. Det tog lite tid och sa inte klick direkt. Men rådet är väl att man kämpar på även i faser som är tuffare, säger Nanne Grönvall.

LÄS MER: Nanne Grönvall firar 29 år av kärlek med sin Peter – visar upp lyckan på bröllopsdagen

I helgen hade paret all anledning att fira.

Peter Grönvall 60 år – hustrun Nannes fina ord till honom

Då fyllde nämligen Peter Grönvall, som är son till Abba-legendaren Benny Andersson, jämna år.

– Grattis älskade Peter Grönvall på 60-årsdagen. I 36 år har vi varit tillsammans och dessutom jobbat ihop i 43 år. Över halva våra liv – och det blir bara allt starkare vänskap och kärlek med åren, skriver Nanne Grönvall på Instagram.

Hon fortsätter:

– Tack för att du finns i mitt liv. Love u to the moon and back! 

Artikeln fortsätter under bilden.

LONDON 20220526 Peter och Nanne Grönvall anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför kvällens galapremiär av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT
LONDON 20220526 Peter och Nanne Grönvall anländer på röda mattan till ABBA Arena, Queen Elizabeth Olympic Park, inför kvällens galapremiär av Abba Voyage. Foto: Pontus Lundahl / TT

Och hustrun är inte den enda som vill passa på att skicka sina grattishälsningar via sociala medier. I kommentarsfältet till Nanne Grönvalls inlägg hittar vi massvis av gratulationer som nu väller in till musikern.

– Grattis fantastiske Peter!!!!! skriver Elisabeth ”Bettan” Andreassen i en kommentar.

– Världens finaste pappa!!! skriver Charlie Grönvall, artist och son till Nanne och Peter.

Paret har även sonen Felix tillsammans, och dessutom har Nanne en son från ett tidigare förhållande.

Vi önskar dig stort grattis på 60-årsdagen i efterskott, Peter Grönvall! Tack för all musik du bjudit på genom åren.

Vi önskar dig och Nanne många lyckliga år! Hurra för kärleken!