Niklas Strömstedts insikt med 14 år yngre hustrun Jenny Strömstedt – sanningen om relationen efter alla år: ”Det är ett faktum…”

I somras fyllde den sedan länge hyllade artisten Niklas Strömstedt 65 år.

Så lyder hans insikt med kärleken Jenny Strömstedts efter alla år – och så håller de kärleken vid liv.

Niklas Strömstedt har under merparten av sitt liv stått på scener och verkat i studios. Redan i 20-årsåldern började han spela musik tillsammans med Lasse Lindbom och sedan dess har han haft otaliga framgångar.

Både som soloartist och med grupper som exempelvis Triad och GES har han satt sin prägel på den svenska musikskatten. Hitlåtarna är många, vem glömmer någonsin låtar så som ”I morgon är en annan dag”, ”Om” och ”Förlorad igen”?

Stjärnan har inga planer på att lägga av än så länge. Just nu är han aktuell med självbiografin Om Niklas Strömstedt. I boken återger han en mängd berättelser ur sitt liv.

Privatlivet

Med journalisten och programledaren Jenny Strömstedt är Niklas gift sedan 12 år tillbaka. Tillsammans är de ett riktigt drömpar och de har dessutom gjort tv ihop.

I programmet Tillsammans med Strömstedts gästade de en mängd kända par för att tala om sina respektive relationer.

Niklas och Jenny har inga egna barn ihop. Jenny har dock tre barn från ett tidigare förhållande och Niklas likaså. Han har två barn med Efva Attling och ett barn med Agneta Sjödin.

LÄS MER: Jenny och Niklas Strömstedt firar 12 år av kärlek – visar upp lyckan efter tiden ihop: ”Tänk att just vi hittade varandra”

Jenny och Niklas Strömstedt. Foto: Christine Olsson / TT
Jenny och Niklas Strömstedt. Foto: Christine Olsson / TT

Niklas om sitt åldrande

Åldrandet är någon som Niklas börjat känna av, men det är något som han inte tycks ta allt för allvarligt på. Att lägga tid på vad som är viktigt i livet har blivit mer angeläget.

– Kroppen är inte lika pigg som den en gång var. Det är en del av åldrandet. Den andra delen är att det blir kortare och kortare tid kvar. Jag tänker att jag måste vara mer varsam med vad jag lägger tid på. Projekt som känns halvhjärtade går bort. Och det blir viktigare och viktigare att omge sig med människor som man tycker om. Jag orkar inte med skitstövlar. Jag börjar nog bli mer som pappa – jag bryr mig inte längre så mycket om vad folk tycker, säger Niklas Strömstedt i en intervju med Hemtrevligt.

Insikten med Jenny

Jenny Strömstedt är 14 år yngre än Niklas. Det är dock inget som de verkar märka av särskilt mycket.

– Min åldersnoja kan vi nog inte lasta Jenny för. Jag är så barnslig, så jag tycker att Jenny och jag är ganska lika i ålder. Men det är ett faktum att jag kommer att bli skitgammal betydligt tidigare än hon. Då får väl hon ta hand om mig… I bästa fall blir vi dementa samtidigt, hamnar på samma äldreboende och blir nyförälskade varje morgon, säger Niklas till Hemtrevligt.

LÄS MER: Jenny Strömstedts hyllning till Niklas på födelsedagen – kärleksförklaringen inför alla: ”Älskad livskamrat”

Artikeln fortsätter efter bilden.

STOCKHOLM 20220524 Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt anländer till Polarpriset 2022 som delas ut på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen. Foto: Jessica Gow / TT
Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt Foto: Jessica Gow / TT

Niklas kärleksknep med Jenny

Sedan 16 år tillbaka har Niklas och Jenny haft en kärleksrelation. Och deras kärlek för varandra tycks aldrig sina. Så vad är då deras knep?

– Att det måste finnas en lätthet i grunden. Man kan bråka, skrika och vara sur, men grundkänslan måste vara lätthet. Jag och Jenny har varit tillsammans i 16 år nu. Om jag går hemifrån och träffar Jenny en timme senare på gymmet så blir jag glad av att se henne. Det är rätt häftigt. Jag tror också att det är viktigt att man är varandras intresse, jag vill veta var i livet Jenny befinner sig. Vad hon ser fram emot, vad hon är rädd för, vad hon tycker är roligt, vad hon oroar sig över. Man behöver inte leva i symbios, men man ska undvika att leva parallella liv, och man får aldrig sluta samtala, säger Niklas till Hemtrevligt.

Det är mycket kloka och fina ord Niklas! Vilken härlig relation du och Jenny har!

Vad tänker du om Niklas insikter i livet? Skriv gärna en kommentar på Facebook!