Pär Wiksten har hållit ihop med frun Christina i nära 40 år – här är deras intima knep i relationen

The Wannadies-sångaren Pär Wiksten har blivit en stor tittarfavorit i årets ”Så mycket bättre”. Hans frispråkighet och närheten till tårar har fått många att älska honom.

En annan som älskar honom är frun och bandkollegan Christina, som varit tillsammans med Pär i nästan 40 år.

– Han är min man, min bästa vän, min reskamrat, fyllekompis, pappa till vårat barn. Vi har gjort allt ihop… nästan, säger hon i ett inslag i programmet.

Superhiten ”You and Me Song” från 1994 tog världen med storm. Skellefteå-bandet The Wannadies lyckades även få med låten i den amerikanska filmen ”Romeo + Juliet”, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, och därmed blev sången än mer älskad och hyllad.

Bandets frontman Pär Wiksten, 57, är en av deltagarna i årets säsong av TV4-succén ”Så mycket bättre”. Han kom in först i avsnitt 4 och visade direkt sin känslosamma sida. Det dröjde inte länge förrän tårarna rann längs hans kinder.

Läs mer: Därför vill Sanne Salomonsen ha fler olika sexpartners – beslutet för privatlivet: ”Jag älskar det”

The Wannadies
Skellefteå-bandet The Wannadies. Pär Wiksten är näst längst till höger och frun Christina i mitten. Foto: Ola Torkelsson/TT

Pär Wikstens varning till TV4

Han har faktiskt berättat att han varnade kanalen för sitt gråtande redan innan han anlände till Grå Gåsen och Gotland.

– De vill ju att folk ska tappa det, men om man tappar det hela tiden blir det jävligt tjatigt till slut. Flännandet har eskalerat senaste 20–25 åren. Jag vet inte var det kommer ifrån. Helt plötsligt kommer det en känsla av något som är väldigt stark och så darrar jag på läppen och börjar gråta. I programmet är det extremt mycket historier och känslor som triggar, har han sagt till Café.

Lördagens avsnitt är inget undantag. Eftersom en del av programmet handlar om Pär Wikstens privata kärleksrelation med bandkollegan Christina Wiksten, 54, är det inte konstigt att han är ännu mer emotionell än vanligt.

Paret har varit tillsammans i snart 37 år och har dottern Elsa ihop.

– Jag träffade henne när hon var 18 och jag var 20 och sen har vi aldrig gått… du vet jag ligger bredvid henne i sängen, sen turnerar vi ihop, sen går vi till Tennstopet (restaurang i Stockholm) ihop, sen går vi till båten ihop. Jag har samma vänner. Vi har samma liv. Vi är tvillingar, berättar Pär för övriga gruppen när relationen med frun kommer på tal.

Direkt efter hans uttalande om kärleken visar produktionen upp ett inslag med Christina för alla deltagare som då sitter runt middagsbordet.

Knepet för att hålla liv i kärleken

Efter att hon fått presentera sig börjar hon prata om sin kärlek till maken Pär.

– Han är min man, min bästa vän, min reskamrat, fyllekompis, pappa till vårat barn. Vi har gjort allt ihop… nästan. Jag och Pär träffades i Umeå på Brännbollsyran, den 23 maj 1987. Vi hade spanat på varandra innan, men där kom han fram till mig och så fastnade han där och blev kvar, säger hon.

Christina Wiksten
Christina Wiksten i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Båda är inne på att de gör allting tillsammans och att de, trots att de hållit ihop i nästan 40 år, aldrig ledsnat på varandra. Hemligheten kan vara att de ständigt tar sig an olika roller i förhållandet. De är bästa vänner, älskare, arbetskollegor och föräldrar.

Deras knep i relationen är att de gör allting tillsammans och är öppna för att prova saker ihop.

– Pär som människa är fantastiskt rolig, sexig, vi hade så mycket som gick ihop 1987, sen har vi på något mystiskt vis lyckats växa åt samma håll. Min mamma sa det redan när vi hade varit ihop inte så länge så sa hon: ”Ni är bästa kompisar. Det märks”. Sen kan man vara älskare också däremellan. Men en bästa kompis, det är en jävligt bra grund, säger Christina i programmet.

Tackade nej till livets chans

2003 skaffade paret barn och det resulterade även i att The Wannadies tog en paus i hela 19 år – vilket egentligen inte var tanken från början.

Både Pär och Christina pratar i programmet om karriärens största besvikelse. Det har absolut inget med bandets paus att göra, utan det är någonting som hände långt tidigare.

När The Wannadies var som allra hetast fick de en förfrågan från en av världens största artister någonsin som bad dem att agera förband åt honom. De avböjde hans önskan och gjorde i samband med det livets största misstag.

– Vi var tillfrågade att spela förband till David Bowie på hans Europa-turné och tackade nej. Och Bowie är min och Christinas största idol. Vi debatterade det inte ens, berättar Wiksten för de andra i ”Så mycket bättre”.

Givetvis frågar de andra varför de sa nej till en så stor möjlighet.

Pär Wiksten
Pär Wiksten i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

– Jag vet inte… för vi är dumma i huvet. Vi sjunger och körar på det som ska bli vår nya skiva. Vi har inte tid, förklarar han.

Frun Christina fyller i:

– Det sjuka är att där och då kändes det helt rimligt att säga nej, för vi höll ju på här liksom. Vi var ju kreativa, vi var i fokus. Vi kan ju inte avbryta för att David Bowie frågar. Så dum får man inte vara.

Vad ni är härliga, Pär och Christina! Ni passar perfekt för varandra och vi hoppas alla att ni får många fina år till ihop.

Vi hoppas få se mer av dig i ”Så mycket bättre”, Pär. Du livar upp stämningen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev