Peter Harrysons nya hälsobesked – så mår han i dag efter makalösa viktraset

Peter Harryson har varit en självklar del av den svenska underhållningsbranschen i flera decennier. Nu delar stjärnan med sig av hur han mår idag, och tankarna om att bli äldre.

Peter Harryson är känd som en av våra mest uppskattade profiler genom åren, och i slutet av 90-talet och början av 00-talet så var han ett givet inslag under fredagskvällarna.

Med ”Så ska det låta” spred han både glädje och härlig musik på bästa sändningstid. Tillsammans med kapellmästarna Anders Berglund och Robert Wells var han ansiktet utåt för succéprogrammet i SVT.

©SCANPIX, Stockholm, Sverige, 2001-09-06, Foto:Maja Suslin/SCANPIX Code 60080 Det populära tv-programmet ” Så ska det låta” presnetarde sin nya säsong. .Robert Wells, Peter Harryson och Anders Berglund leder programmet

Karriären hade dock tagit fart långt innan dess och redan på 70-talet så blev han ett välkänt ansikte efter medverkan i ”Hedebyborna.”

Utöver film och tv så har Peter även arbetat flitigt med teater och stått på scenen i många olika uppsättningar. Det blev även teatern har arbetade med fram till pensioneringen.

Läs mer: Rolf Lassgård bryter tystnaden – bekräftar nya beslutet i relationen med flickvännen: ”Vi ska…”

Drabbades av blodförgiftning

2018 blev Harryson plötsligt sjuk och tvingades vårdas på sjukhus i 15 veckor för blodförgiftning.

Något som gjorde att han rasade i vikt.

– Innan dess vägde jag 148 kilo och sedan gick jag ner till 85 kilo. Jag gjorde inget mer än att sluta äta, jag fick ju allt via dropp. Det är helt fel sätt och banta på och inget som rekommenderas. Men det funkade och jag blev också av med min diabetes. Det är jätteskönt, har Peter Harryson tidigare sagt till Aftonbladet.

GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20230221 Peter Harryson, fd programledare i SVT. Foto: Adam Ihse / TT

Läs mer: Robert Wells enorma lycka – nu ska sonen Oscar gå i stjärnans fotspår: ”Det är stort”

”Kroppen hänger ju inte med som den gjorde”

Nu har det gått några år sedan dess, och när Nöjeslivet får en pratstund med stjärnan inför hans medverkan i Robert Wells Rhapsody In Rock ”The Golden Age Concert” berättar han att han mår bra.

På frågan gällande hur han ser på åldrandet svarar Peter så här:

– Ja, det är inget svårt att åldras. Men kroppen hänger ju inte med som den gjorde förut. Det är det jävligaste. Men annars är det inga problem.

Peter Harryson, Robert wells, Anders Berglund
Foto: WERECKIPR

Vad finns det för fördelar med att bli äldre?

– Det är inte mycket fördelar med det heller. De säger att man ska bli klokare, men det har inte jag blivit i alla fall. Det vägrar jag. Men barnbarn, det tycker jag är “livets efterrätt” som det så vackert heter. Det är trevligt att se dem växa upp, det hade man ju inte fått för 30 år sedan men nu har man fått det. Så det är det bästa.

Vi önskar dig allt gott!