Foto: TV4/TT

Petra Mede bryter tystnaden – efter stora babylyckan vid 52 års ålder

I november har Petra Mede, 52, premiär för sin nya föreställning ”50/50”.
Samtidigt är hon nybliven tvåbarnsmor – och nu berättar programledarstjärnan om den stora glädjen.
– Jag känner mig otroligt privilegierad, säger hon i en stor intervjun med P1:s ”Söndagsintervjun”.

Petra Mede, 52, har i många år varit en firad programledare i svensk tv. Den mångsidiga profilen behärskar allt från skådespeleri, till stand-up-komik och författarskap. Hon har också en historia som dansare.  

Under åren har hon belönats med tunga programledaruppdrag som för Melodifestivalen och inte minst Eurovision Song Contest, som hon lett två gånger. Sedan dess har hon blivit en stor stjärna i just Eurovisionsammanhang, och en riktig favorit bland de internationella fansen.

STOCKHOLM 2016-05-09 Programledaren Petra Mede får en puss under måndagskvällens genrep inför den första semifinalen under Eurovision Song Contest (ESC) i Globen i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 2016-05-09 Programledaren Petra Mede får en puss under måndagskvällens genrep inför den första semifinalen under Eurovision Song Contest (ESC) i Globen i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

2013 var hon dessutom SVT:s julvärd. Hon har på senare år också visat sina skådespelarkvaliteter i den hyllade dramaserien ”Bonusfamiljen”.

Hon har dessutom programlett TV4:s dansunderhållning Let’s dance tillsammans med Daniel Lindgren två år i rad, och syns även i rutan i frågesportsprogrammet ”Hjulet”.

David Lindgren, Petra Mede
Foto: TV4

I november har hon premiär på sin egenskrivna föreställning ”50/50”.

Och samtidigt som succéerna avlöser varandra i rampljuset, har Petra på senare tid också haft anledning att jubla även utanför detsamma.

Petra Mede skapade stora rubriker när hon vid 52 års ålder avslöjade att hon väntade sitt andra barn.

LÄS MER: Petra Medes gravidlycka – väntar sitt andra barn: ”Längtar tills vi är i mål”

När hon tidigare i år gästade Nyhetsmorgon beskrev hon känslorna kring att bli gravid efter 50, för programledaren Jenny Strömstedt.

Petra Mede
Foto: TV4

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, sade Petra Mede då, i programmet.

Där hon också förklarade att det inte fanns någon man med i bilden.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med mycket i livet, har hon tidigare berättat i ”Nyhetsmorgon”.

Petra Medes nya ord – efter stora mammalyckan

I början av augusti gick Tilde de Paula Eby ut i egna programmet ”Tilde” och berättade att Mede fött sitt andra barn. När hon senare också gästade Tildes program bekräftade hon den glada nyheten.

LÄS MER: Petra Medes egna ord om det viktiga beslutet för dottern: ”Har en deal…”

I helgen var Mede aktuell som gäst i P1:s ”Söndagsintervjun” i Sveriges Radio. Då fick hon frågan om hon längtat efter att få bli mamma.

– Nej, det hade jag inte. Det var en ickefråga faktiskt. Mellan 30-40 tog jag igen det jag inte levde mellan 20-30, så jag var fixerad på mig själv, säger hon i ”Söndagsintervjun”, uppger Expressen.

Samtidigt målar hon en bild av den stora glädjen.

David Lindgren, Petra Mede
Foto: TV4

– Ja det är… Jag känner mig otroligt privilegierad. Alltså att skaffa barn är ju en otroligt egoistisk handling, det är inga barn som skriker om att bli födda. Så för mig känns det nu som att jag nu har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Det enda jag kan hoppas på är att de får ett liv som de tycker är värt att leva.

Hur hon gick tillväga med graviditeten vill hon inte berätta.

– Det pratar jag inte om, det är privat. Men till alla kvinnors och jämställdhetens stora glädje så är det ju nya tider nu. Nu kommer det ju inte bli bara äldre pappor utan även mammor som är äldre. Och med tekniken så är det möjligt och det är fantastiskt, säger Mede i P1.

Vi önskar er all lycka nu och i framtiden, Petra!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!