Petra Medes nya besked om kärlekslivet – efter vägran om privatlivet: ”Det finns ingen formel där”

Hon är en av våra mest populära programledare, och ledde under våren Let’s dance.

Petra Mede har länge varit förtegen om den privat sfären men nu ger hon ett besked om hur det egentligen står till med kärlekslivet.

– Det finns ingen formel där, säger hon till Expressen.

Petra Mede är klart en av våra mest lysande stjärnor i landet.

Hon har lett galor, Let’s dance, medverkat i Parlamentet och nyss drog hennes nya serie ”Min historiske pojkvän” igång på TV4.

Men när det gäller just privatlivet har programledaren länge velat hålla det utanför den yrkesmässiga karriären.

I tidigare intervju har hon berättat om varför det är viktigt för henne att få ha det för sig själv.

– Jag kan säga att jag upplever att vara omgärdad av kärlek i mitt liv och ger mycket kärlek också. Jag har det bra. Om jag bor med någon? Ja, min dotter, sa hon då till Hälsoliv.

– I den mån jag pratar om mitt privatliv är det i P1:s sommar- och vinterprogram och i min bok ”Skam och högmod i Sävedalen”. Då är det jag som håller i pennan och styr. Jag har tolkningsföreträde.

Petra Mede
Foto: TV4

LÄS MER: TV4:s besked om Petra Mede och David Lindgren i Let’s dance – framtiden för programledarna

”Föll” för Sven i tv-serien

Men även om Petra ogärna pratar om just det privata och kärlekslivet tycks det som om hennes nya program har fått henne på andra tankar.

”Min historiske pojkvän” tar tittarna igenom en resa, kring hur relationer såg ut förr i tiden.

Detta har gjort att Petra inte minst har en klar bild över vilken personlighet hon gärna dras till av de som medverkar i serien.

– Den jag blir mest förälskad i är ju Sven (Olof Wretling), och han har ju väldigt sympatiska drag. De dragen är nog de som privata jag uppskattar. Väldigt mycket snällhet och lite tryggare, fast han är ju väldigt imbecill. Men det är svårt alltså. Det är svårt att hitta någon som har allt.

Petra Mede
Foto: TV4

Nya orden om kärlekslivet

På det privata planet medger hon att det kan vara svårt att bocka av alla dessa egenskaper.

– Det finns ingen formel där. Jag behöver nog möta människor innan, säger Mede innan hon går in på vad hon inte vill se hos en partner i verkliga livet.

– En väldig självförträfflighet är inte så charmigt, bristande självinsikt och snålhet, det tror jag är egenskaper som går bort för mig privat.

Petra Mede
Foto: TV4

Vi önskar dig allt gott Petra. Jag kan inte vara den enda som uppskattar underbara Petra! Du är verkligen en sann stjärna!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.