Petter Stordalens förbud till 27 år yngre flickvännen Märta – ordet hon aldrig får säga till honom

Norske hotellmagnaten Petter Stordalen är sedan tre år tillbaka tillsammans med svenska Märta Elander Wistén.

För det mesta trivs de två väldigt bra ihop – förutom när hon använder ett visst ord när de är ute offentligt.

– Det vill han inte för det är inte så manligt, säger hon i Youtube-serien ”Uppdrag: Mat”.

När Petter Stordalen, 60, var 24 år tog han över Norges största shoppingcentrum, City Syd i Trondheim. Där började hans resa mot att bli Nordens största fastighetsutvecklare och hotellmagnat.

Norrmannen äger bland annat Nordic Choice Hotels-kedjan (som bytt namn till Strawberry) som har 226 hotell och 25 000 anställda i Norden. Han uppges i dag vara god för runt 25 miljarder kronor.

Läs mer: Petter Stordalen har blivit morfar – orden om familjelyckan: ”Så stolt”

Stordalen har tre barn från sitt första äktenskap med ex-frun Ingrid. 2010-2019 var han gift med läkaren och filantropen Gunhild Stordalen. Deras bröllop sägs ha kostat 20 miljoner norska kronor, det dyraste skandinaviska bröllopet någonsin.

Men kärleken höll ändå inte. I dag är Petter Stordalen tillsammans med svenska ex-ryttaren Märta Elander Wistén, 33. De har varit ett par i drygt tre år.

Märta Elander Wistén och Petter Stordalen
Märta och Petter på filmpremiär. Foto: Jessica Gow/TT

Finns ett förbjudet ord

Flickvännen har nyligen avslöjat att det finns någonting som Petter Stordalen hatar att hon säger. Det avslöjar hon på Mauri Hermundssons, 28, Youtube-kanal ”Uppdrag: Mat” när programledaren testade att leva en dag som en av Nordens rikaste personer.

När de tre äter lunch konstaterar Mauri Hermundsson att det är 27 års åldersskillnad på Petter och Märta, någonting han sannerligen inte är först att uppmärksamma.

De skojar lite om att det alltid kommer på tal och skrattar ihop. Sedan säger Stordalen:

– Det som är svårt, vad ska du göra om du blir väldigt kär? Bara att vakna upp och se Märta ligga där. Det gör mig glad.

”Det är inte så manligt”

Då svarar faktiskt Märta genom att använda det förbjudna ordet.

– Han är väldigt gullig. Jag säger ofta det till dig, du är så gullig. Men det får jag inte säga offentligt. Det vill han inte för det är inte så manligt, säger hon samtidigt som hon skrattar och klappar honom på bröstet.

Mauri Hermundsson äter lunch med Petter Stordalen
Mauri Hermundsson äter lunch med Petter Stordalen. Foto: Youtube/Uppdrag: Mat

– Och så ska han alltid spänna när man tar så här, fortsätter hon.

Läser man mellan raderna verkar det som att den stora miljardären och hotellmagnaten gärna vill uppfattas som en tuffing, men att han innerst inne är en mjuk och gullig 60-årig man.

Du är väldigt härlig och har en otrolig energi, Petter. Du och Märta är så fina ihop – ålder är bara en siffra och spelar ingen roll när det finns kärlek i en relation.