Petter Stordalens nya besked till Gunhild – 3 veckor efter separationen

Tre veckor efter separationen från Petter Stordalen.
Nu bekräftar Gunhild Stordalen nästa steg, skriver norska E24.

Det var i början på november som norska hotellbossen Petter Stordalen, 56, och hustrun tillika läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 40, själva gick ut och berättade att de går skilda vägar.

Oslo 20190117. Gunhild Stordalen presenterar den nye EAT-rapporten hos Bama i Oslo. Prof. Walter Willett (Harvard University) t.v Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Gunhild och Petter Stordalen separerar

Efter 14 år som ett par hade de tagit beslutet om att separera. I ett uttalande till norska tidningen VG berättade de följande.

–Det känns konstigt att berätta om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi från mitten av november kommer flytta ifrån varandra, sade Gunhild och Petter i ett uttalande publicerat hos VG.

På sociala medier har paret mötts av massivt stöd och fått kärlek från följarna. Bland annat då Gunhild lade ut den här bilden några dagar senare och fick tusentals kommentarer som visade support till dem båda.

Tack för alla era varma kärleksfulla hälsningar. Vi må gå skilda vägar, men vi kommer alltid att ha varandras ryggar – som bästa vänner och hängivna supporters”, skrev Gunhild.

Och att de förblir goda vänner i livet är självklart, vilket de också bekräftade i samband med uppbrottet.

– Gunhild är min livs kärlek och det här förändrar inte mitt engagemang för henne eller i hennes engagemang. Vi kommer fortsätta att stötta varandra i fortsättningen också, sade Petter Stordalen då.

Samtidigt bekräftas nu uppgifterna om att Petter köper en lägenhet värd 29 miljoner norska kronor till sin ex-hustru. Den ska enligt norska E24 ligga i närheten av slottet och på samma gata som statsministerbostaden i Oslo.

Enligt E24 bekräftar nu Petter Stordalen att han köpt den dyra lägenheten på över 200 kvadratmeter till Gunhild – vilket även hon nu kommenterar.

Stockholm, SVERIGE 20160613. Petter Stordalen på Clarion Sign Hotel i Stockholm. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / TT

– Ja, det stämmer att jag ska flytta in, säger hon till norska tidningen Børsen.

I samband med utdelningen av priset ”Global Leadership Award” i New York utvecklade Gunhild häromdagen sina tankar om uppbrottet.

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete. Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har tillägnat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållande och vi har beslutat att vi måste flytta isär, sade Gunhild Stordalen till norska NRK.

Nu önskar vi Petter och Gunhild lycka till med allt!

TV: Allt om ”Vår tid är nu”