Plura Jonssons nya besked – ärliga orden om framtiden för Eldkvarn: ”Nu ska vi…”

Plura Jonsson firar att han fyller 70 år med en spelning på Öland.

I samband med födelsedagen lämnar han även ett glatt besked för alla ”Eldkvarn”-entusiaster.

– Nu känner jag att det skulle vara jättekul, berättar Plura Jonsson för Aftonbladet.

Under tisdagen fyllde musikern, Plura Jonsson 70 år. Med succébandet Eldkvarn har Plura haft en makalös karriär och flera av bandets hits från förr, spelas än idag.

Bland låtarna hittar vi välkända titlar som ”Fulla för kärlekens skull”, ”Kärlekens tunga” och ”Vår lilla stad”. Med det i beaktning är det inte svårt att konstatera att artisten minst sagt bidragit till att berika Sveriges musikaliska skatt.

Plura Jonsson
Foto: Christine Olsson/TT

Firar med spelning på Öland

I sommar har den nyblivne 70-åringen varit ute på turné med brorsan Carla. Tillsammans har de, landet över, framfört några av Eldkvarns klassiska hits.

Något som inte ens ett födelsedagsfirande kan sätta stopp för. Under tisdagen uppträder nämligen Plura på Öland i idylliska Kackelstugan.

”Carla och jag spelar på Kackelstugan på min 70-årsdag. Tack till alla som messat och grattat. Blev för mycket att svara personligt på alla. Det kom två nya för var och en jag svarade”, skriver Plura på Instagram.

Framtiden för Eldkvarn

Medan Plura fortsätter att resa runt i landet och bjuda på låtar från tiden med Eldkvarn så är det många som undrar om de någonsin kommer att få se bandet igen.

Eldkvarn tog nämligen en paus 2015 – men har sedan dess varit tydliga med att de inte lagt ner.

– Men jag har inte velat. Fast nu ska vi faktiskt träffas i höst och snacka lite om att kanske göra någon jubileumsspelning. Men jag vet inte om vi hinner i år. Det kanske blir i början av nästa år. Vi skyller på coronan, säger Plura till Aftonbladet.

Eldkvarn
Foto: MATS ANDERSSON / TT

”Vi måste repa”

Sångarens uttalande lär antagligen väcka en del hopp hos många entusiaster och Plura menar alltså möjligheten finns att bandet återförenas för en ny turné.

– Eventuellt, precis. Alla vill jättegärna göra det men Werner (Modiggård, trummis) säger att förutsättningen är att Plura tycker det är kul. Och nu känner jag att det skulle vara jättekul. Fast det måste ju bli bra. Vi måste repa och jag måste komma i bättre form, berättar sångaren för Aftonbladet.

Plura Jonsson
Foto: TV4/Youtube

Mauro & Pluras kök

Samtidigt har Plura varit känd för att hitta på andra saker när han inte står på scen. Vid flera tillfällen har han varit aktuell med olika tv-program som ”Pluras kök”, föregångaren ”Mauro & Pluras kök” och TV4:s ”Så mycket bättre”.

Nu är han även aktuell med podcasten ”Poddkarusellen” som han har tillsammans med vännen Mauro Scocco. Tillsammans är de två en etablerad duo och det har även snackats om att de skulle återvända till tv-rutan med en ny säsong av det gamla programmet ”Mauro & Pluras kök”.

– Det var faktiskt väldigt på gång vid årsskiftet men sedan har det lite runnit ut i sanden. På ett sätt vore det jätteroligt att göra men jag har kanske också börjat känna att jag inte orkar vara full i tv en gång till. Vi får se, säger Plura till Aftonbladet.

Vi önskar Plura ett stort grattis på födelsedagen! Hade ni velat se Eldkvarn återförenas? Lämna gärna en kommentar på Facebook!