Foto: TT/TV4

Renée Nybergs familjelycka – TV4-profilens stora glädje: ”Det största som har hänt”

Barnbarnslyckan är total för Renée Nyberg.
Nu berättar hon om den första tiden som mormor.
– Fantastiskt, säger hon till Expressen.

Tv-profilen Renée Nyberg, 56, har de senaste åren växt ut till en av landets mest hyllade programledare. Hon inledde sin tv-karriär redan för 30 år sedan på TV4 där hon bland annat ledde dejtingprogrammet ”Tur i kärlek”. Hon medverkade dessutom som tävlande i det allra första programmet av ”Fångarna på fortet” år 1990.

Efter några år på TV4 tog Nyberg steget över till TV3 – och där hade hon hand om populära underhållningsprogram som musikprogrammet ”Sing along” och ”Blåsningen”.

Renée Nybergs succéer

Men hösten 2014 återvände Renée Nyberg till TV4 och sedan dess har priserna regnat över den omåttligt populära journalisten och programledaren. Hon har bland annat prisats med Kristallen som bästa programledare flera gånger.

I år är hon dessutom nominerad till priset igen när galan avgörs senare denna veckan.

STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT

LÄS MER: Renée Nybergs nya underbara karriärsdrag med Björn Skifs och Tommy Körberg: ”Längtat”

På TV4 leder hon underhållningsprogram som ”Bytt är bytt” och ”Klassfesten”, men också egna intervjuserien ”Renées brygga” där hon mött några av landets mest folkkära profiler de senaste åren.

Nu är Renée Nyberg högaktuell med nya och redan hyllade programserien ”Vilket liv!”. I det programmet kommer fem av våra mest folkkära profiler att hyllas i varsin show. Först ut i söndagens avsnitt var Björn Skifs, sedan kommer även Tommy KörbergSuzanne ReuterLena Philipsson respektive Robert Gustafsson uppmärksammas.

LÄS MER: Tommy Körbergs vägran – efter David Hellenius oväntade förslag med Renée Nyberg

Bengt Palmers och Björn Skifs. Foto: TV4

Renée om nya satsningen ”Vilket liv!” i TV4

Enligt Renée Nyberg har idén till programmet vuxit fram i samband med inspelningarna av två av hennes andra shower i kanalen: ”Klassfesten” och ”Renées brygga”.

– Tanken började när jag gjorde ”Klassfesten” när vi hade två gäster som tävlade mot varandra och berättade om deras skoltid. Då kände jag att, Gud, jag skulle vilja veta mer och berätta om hela deras liv och karriärer. Som har betytt så mycket för svensk underhållning och alla oss i publiken, säger Nyberg i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Men också lite i samband med ”Bryggan”, jag träffar några av våra största stjärnor där, men skulle vilja ha mer tid och framför allt att få bjuda på en sån här riktig helkväll.

LÄS MER: Björn Skifs i tårar – efter sönernas starka ord om honom i TV4: ”Bästa jag hört på länge”

”Vilket liv!” med Renée Nyberg sänds under fem söndagar i TV4. Foto: TV4

Renée Nyberg rankar inspelningarna av ”Vilket liv!” högst hittills i karriären.

– Jag har gjort väldigt mycket, men i underhållningsgenren så är det här det absolut roligaste, säger hon.

Just nu leker livet för Nyberg, som sedan 2009 är gift med tv-kollegan David Hellenius och som hon har ett barn tillsammans med.

Renée har också barnen Emma och Tom sedan ett tidigare förhållande – och lyckan var total när Nyberg tidigare i år kunde berätta den underbara nyheten att hon skulle få sitt första barnbarn.

– Det jag mest av allt ser fram emot, det är att jag ska bli mormor, sade Renée Nyberg i radioprogrammet P4 Extra i början av året.

Hon beskrev glädjen som enorm.

– Otrolig lycka! Faktum är att för ett antal år sen sa jag att jag måste bli stark. Just för att jag ska kunna stå på Åreskutans topp för att kunna säga: ”Kom nu ungar så kör vi”. Just med barnbarnen, sade Renée Nyberg i P4 Extra.

LÄS MER: Sonens utbrott efter Björn Skifs intima scen med kvinnlig stjärna – hans kontring får alla att skratta

Stora barnbarnslyckan

I somras bekräftade Renée i TV4 den underbara glädjen att dottern Emma fött sitt första barn – Renées första barnbarn.

– Jag är helt golvad av att jag känner så här. Jag trodde inte det. Att det skulle vara ännu större att bli mormor än det är att bli mamma. Men att ens dotter får en dotter, det är det största hittills, sade en mycket rörd Renée Nyberg då i TV4-programmet ”Tilde”.

Foto: TV4

Den första tiden som mormor har uppenbart varit underbar för tv-profilen.

– Fantastiskt. Det är otroligt. Det är det största som har hänt, säger Nyberg till Expressen.

LÄS MER: Renée Nybergs ord om likheten med SVT-klassikern ”Här är ditt liv” – efter premiären med Björn Skifs

Stort grattis och lycka till säger vi till hela familjen!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.