Roger Pontare fördes akut till sjukhus – läkarnas besked till folkkäre artisten efter otäcka upplevelsen

Roger Pontare kände hur han hade svårt att gå.
Då fick den folkkäre artisten åka ambulans till sjukhus.
Nu har han kommit hem igen, och berättar om den otäcka händelsen.
– Det var bara att ligga still, säger han till Hänt.

Roger Pontare är för de flesta mest känd för sina två segrar i Melodifestivalen – 1994 tillsammans med Marie Bergman med ”Stjärnorna” och 2000 med ”När vindarna viskar mitt namn”. Den senare gången fick han representera Sverige på hemmaplan när Eurovision Song Contest-finalen avgjordes i Globen i Stockholm.

Sedan dess har han medverkat i en rad olika tv-sammanhang och stått på massor av scener runt om i landet.

År 2008 kammade han hem en tredjeplats i ”Körslaget” och 2018 fick tittarna se honom uppträda i TV4:s satsning ”Stjärnornas stjärna”.

STOCKHOLM 20180315 Artisten Roger Pontare vid pressträffen inför premiären av TV4:s direktsända underhållningsprogram "Stjärnornas stjärna". Foto: Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 20180315 Artisten Roger Pontare vid pressträffen inför premiären av TV4:s direktsända underhållningsprogram ”Stjärnornas stjärna”. Foto: Janerik Henriksson / TT

I programmet visade han att han verkligen kunde kasta sig mellan olika genrer, när han uppträdde med bland discolåt och countrydänga.

Förra hösten hade Pontare dessutom anledning att fira.

Då fyllde artisten 70 år och berättade om sina känslor inför den stora dagen.

– 70 år, man blir lite filosofisk när man fyller 70 år. Funderar rätt mycket på vad som är kvar av ens tid på jorden. Vad ska man göra resten av sitt liv.
Vad ska man fokusera på, men det är ganska häftigt att bli äldre….kanske lite mera vis. Jag säger bara, länge leve Roger!, sade Pontare då till Nöjeslivet.

LÄS MER: Roger Pontare om kärlekens vägran – beslutet efter alla år tillsammans: ”Blev nog mest chockad”

Men på senare tid har Pontare drabbats av ett bakslag.

För sajten Hänt berättar han om förra helgens dramatik, efter att han kände att måendet var på nedgående.

– I sittande stund, så är jag väldigt yr efter besök på lasarettet. Jag har haft covid. Det var en rejäl covid utan feber, men med yrsel, så jag är väldigt stillasittande nu. Jag kan inte gå så bra, men jag kan prata i alla fall, säger Roger Pontare till Hänt.

STOCKHOLM 20060312 Andra chansen i melodifestivalen. En besviken Roger Pontare efter sändningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
STOCKHOLM 20060312 Andra chansen i melodifestivalen. En besviken Roger Pontare efter sändningen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Roger Pontares otäcka upplevelse – svårt att gå

Den omtyckta artisten förklarar att han åkte in på sjukhus förra helgen – efter att han upplevde hur han hade svårt att gå.

– Jag åkte in förra lördagen, för på fredagen kunde jag inte gå över huvud taget. Det var bara att ligga still, så då åkte jag in på sjukhus med ambulans. Sen blev jag runtskickad för skiktröntgen, magnetröntgen och så vidare. De trodde först att det var någon slags light stroke eller så där, en propp eller något. Men det var det inte, det var helt okej i hjärnan. Yrseln tror de har med coviden att göra, att det kan bli så, säger han.

Det var efter ett samtal med sjukvårdsrådgivningen på 1177 som Pontare tog beslut om att åka in för en läkarundersökning.

Nu har han fått komma hem igen och ser fram emot sensommaren och hösten med tillförsikt. Pontare vilar nu ut och uppger att det blir bättre dag för dag.

– Det går åt rätt håll tror jag men sen vet inte läkarna hur länge det kan sitta i. De diskuterade rätt mycket medan jag var där vad det kan bero på. Men de var inne på covid i alla fall.

Vi hoppas att du kryar på dig ordentligt, Roger!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!