Runar Sögaards sjukdomsbesked – efter Farmen

Runar Sögaard är kanske mest känd för relationen och tidigare äktenskap med Carola Häggkvist. Paret gifte sig 1990, och var då de ett av Sveriges mest kända par. De skapade också rubriker i Runars hemland, Norge.

När pressen på den tiden hänvisade till paret blev Runar Sögaard ofta benämnd som ”Carolas man”. Han har också skapat rubriker på grund av jobbet som predikant och motivationskonsult.

År 2000 kom beskedet att kändisparet skulle skiljas. Tillsammans har de sonen Amadeus.

Nu är Runar Sögaard aktuell i Norges version av TV-programmet ”Farmen VIP” – och han har redan skapat drama, rubriker och skvaller. Den här veckan kom han också med ett chockbesked om sin egen hälsa.

Var tvungen att ta bort njurarna

Även om den norska kändis-versionen av Farmen i skrivande stund går på TV, är det nu ett tag sedan programmet spelades in. Under inspelningen anade Runar Søgaard ingen fara, men omedelbart efter inspelningarna hade han problem med sin hälsa.

Han började känna allvarlig smärta i bukområdet.

Enligt Dagbladet blev han omedelbart inlagd på sjukhus i Stockholm. Det var då han fick veta att han hade en tumör som var tvungen att avlägsnas omedelbart.

– De var tvungna att ta bort hela njuren för att undvika spridning. Det var förstås ett tufft budskap att få, men lyckligtvis gick allt väldigt bra. Tumören upptäcktes tidigt, så jag hade tur, berättar Runar för Dagbladet.

Runar Søgaard var inlagd på sjukhus i tio dagar innan han kom hem igen. Nu uppger han att läkarna har förklarat honom ”frisk som en fisk”.

– Jag är en njure fattigare, men allt är i ordning, och jag lever helt normalt, berättade han för tidningen.

Den norska webbplatsen för hälsoinformation skriver att: ”Vi kan leva ett normalt liv med bara en fungerande njure, och njurarna kan fungera bra även med endast 20 procent funktion”.

Foto: TV2/Youtube

Dramatik på Farmen

Lyckligtvis verkar det som att Runar Søgaard är frisk och mår bra igen, för närvarande är han som sagt aktuell i TV-programmet ”Farmen kjendis”. Där har han redan skapat mycket drama och rubriker.

Här kan man smygtitta på norska Farmen kjendis:

Här kan man se när Runar besökte TV4:s ”Nyhetsmorgon”: