GRATTIS: Tina Nordström fyller 50 år – därför har hon fattat ett speciellt beslut för familjens skull

Tina Nordström blev redan för över 20 år sen ”Mat-Tina” med hela svenska folket.

På söndagen fyller tv-personligheten 50 år!

Föräldrarna Gudrun och Björn drev Ramlösa Wärdshus när hon växte upp.

Men för Tina Nordström blev det tv.

Det var däremot aldrig ett självklart karriärsval.

Hon hade jobbat vid sidan av en annan kock – som gjort karriär i tv – Rikard Nilsson, och plötsligt hade hon själv blivit ”Mat-Tina” med hela svenska folket. Det var runt år 2000 som det tog fart.

– Helt plötsligt befann jag mig i samma situation och tänkte att jag skulle jobba vidare i mitt kök och göra lite tv vid sidan om. Men det var omöjligt. Hela tv-världen omfamnade mig och bara drog mig med sig, har ”Mat-Tina” tidigare berättat för DT.

Resten är historia. I dag över 20 år senare är Tina Nordström en av våra mest älskade mat-tv-profiler. Dessutom har hon gett ut en mängd kokböcker som hon själv författat.

LÄS MER: Renée Nybergs intima förslag framför Tina Nordström – TV4-profilens stora överraskning

Artikeln fortsätter under bilden.

HELSINGBORG 20130508 Kocken och kokboksförfattaren Tina Nordström i Ramlösa Wärdshus där hon växte upp i en krögarfamilj. Foto: Björn Lindgren/TT
HELSINGBORG 20130508 Kocken och kokboksförfattaren Tina Nordström i Ramlösa Wärdshus där hon växte upp i en krögarfamilj. Foto: Björn Lindgren/TT

Under de senaste åren har den karismatiska skånskan med den härliga dialekten spridit sin glädje som programledare för bland annat ”Hela kändis-Sverige bakar” och ”Sveriges yngsta mästerkock” i TV4.

Och trots att hon syntes i Nyhetsmorgon redan tidigt 2000-tal, var det ju faktiskt på Sveriges Television som hon blev ”Mat-Tina” med hela svenska folket.

Där ledde hon programmet ”Mat” med Tomas Tengby åren 2001-2007.

LÄS MER: Tomas Tengby försvann helt från tv-rutan efter splittringen från Mat-Tina – så lever han i dag 20 år senare

På söndagen den 6 augusti fyller tv-personligheten 50 år.

– Det är ju ändå en generös siffra och jag måste säga att det känns rätt coolt. Då har man ändå levt lite. En 50-åring idag är ju så levnadsglad, har stora ungar och man blir ju lugnare som människa desto äldre man blir, vilket är otroligt skönt, säger Tina Nordström apropå den kommande bemärkelsedagen, i en intervju med Hemmets journal.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=308352697314430&set=a.288458132637220

Att kocken kommer att tillbringa dagen med familj och vänner är en inte alltför djärv gissning.

Tillsammans med maken Martin har Tina två barn.

– Jag är en rätt rolig mamma men också ganska pinsam. Vi skrattar mycket och engagerar oss massor i våra barn, både Martin och jag, säger Tina.

Mat-Tinas beslut för familjen med maken

Men trots att hon har valt att vara väldigt öppen som person i tv-sammanhang är det familjen som är allra viktigast att hålla isolerade från rampljuset, har Tina tidigare berättat i en stor intervju med magasinet Allas.

– Allting är ju inte bara en symfoniorkester jämt, det är klart att man går på stötar och har det jobbigt. Det är en del av livet och man lär sig av det. Jag har gått på många stötar, men det är inget jag pratar om. Det handlar om integritet, det man ser är det jag har valt att visa upp. Jag visar till exempel inte upp mina barn och min familj, säger Tina.

LÄS MER: Tina Nordström slår tillbaka – efter intima ryktena: ”Slänger ner allt i en låda”

https://www.facebook.com/photo/?fbid=288458155970551&set=a.288458119303888

Tack för allt ljus du sprider i rutan, Tina! Stort grattis på 50-årsdagen!

Tycker du också att hon förtjänar att hyllas för sina insatser i tv? Dela då gärna inlägget vidare!