Foto: Instagram/@sannanielsenofficial

Sanna Nielsens fina ord – hyllar sin pappa Christer på 70-årsdagen: ”Världens snällaste”

Här firar Sanna Nielsen sin älskade pappa på 70-årsdagen.

Den folkkära sångerskans och programledarens ord träffar oss rakt i hjärtat.

View this post on Instagram

Hurra! Nu kör vi snart!!! Är ni redo? 😍 #allsångpåskansen

A post shared by Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial) on

Sanna Nielsen firar!

I dagarna har nämligen den folkkära artistens pappa fyllt jämnt. Det uppmärksammar hon bland annat via sina sociala medier där hon har skrivit dessa fina ord till sin far:

”Stort grattis älskade pappa på 70-årsdagen ❤️ Min pappa som alltid har nära till skrattet, alltid något litet skämt på gång och världens snällaste❤️ Älskar dig!”, skriver Sanna till en bild där hon ler i kapp med pappa Christer på sociala medier.

Fotot ser ut att vara taget vid ett tidigare tillfälle, nämligen då Sanna ledde ”Allsång på Skansen”. Förmodligen förra sommaren, då Sanna Nielsen i flera intervjuer under året berättat att hon inte träffat sin familj förutom digitalt på grund av den rådande coronapandemin.

– Det enda som är tråkigt den här sommaren är att inte få träffa familjen, men det tar vi igen med Facetime, sade Sanna tidigare i somras till Nöjeslivet.

Familjen betyder förstås mycket för artisten som vann Melodifestivalen 2014 och sedan 2016 är Allsångens programledare.

Sanna, som är uppväxt i lilla Edenryd i Bromölla kommun, fick dock inte musiken i arv via föräldrarna, har Christer tidigare berättat.

– Det var Sanna som tog musiken in i vårt hem. Det var väldigt trevligt. Jag hade visserligen tagit en gitarrkurs själv innan Sanna föddes och det hände att vi gick ut och dansade. Men Sanna var musik hela hon, sade Christer i en intervju med Kvällsposten efter Sannas schlagerseger 2014.

Samtidigt har föräldrarna alltid stöttat sin dotter.

– Ja det har vi. Hon har aldrig varit ensam om det där, sade Christer.

Sanna Nielsen slog igenom redan som 11-åring då hon 1996 framförde sången ”Till en fågel” – ett framträdande hon även gjorde på Skansen när Lasse Berghagen var programledare.

LÄS MER: Sanna Nielsens framtidsbesked efter Allsång på Skansen

– Den bara fanns där. Sanna sjöng hela tiden. Och det fanns inget annat för henne. Och vi skaffa lite utrustning till henne så att hon skulle kunna förkovra sig. Och då tyckte hon att det blev ännu roligare.

”Aldrig gråtit så mycket”

Sanna Nielsens pappa Christer och mamma Ing-Marie skilde sig år 2011, vilket den folkkära sångerskan öppnade upp om för första gången i sitt sommarprat i P1 2014.

– Har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv, sade hon i inledningen av sitt eget sommarprogram i radions P1.

Hon var ”i chocktillstånd”, förklarar hon. Men med tiden så förlikade sig en ung Sanna vid tanken på att föräldrarna hade skilt sig.

LÄS MER: Sanna Nielsens historiska förändring – visar nu upp sitt nya ”jag”

– Även om ni inte är tillsammans nu är vi alltid tillsammans. Jag älskar er, sade hon i sitt sommarprat.

I höst är Sanna Nielsen aktuell med musikalen ”Funny Girl” på Malmö opera. Även schlagerveteranen Ann-Louise Hanson har en framträdande roll i uppsättningen. Hanson har dessutom passat på att skicka en grattishälsning i kommentarerna till Sannas fina inlägg med pappan.

Vi hoppas att Sanna, Christer och hela familjen firar riktigt ordentligt! ❤️

Skriv gärna en trevlig hälsning till Sanna i kommentarsfältet nedan.