Sanna Nielsens plötsliga besked – ärliga orden om planen för framtiden: ”Jag skulle vilja…”

I ”Allsång på Skansen” är Sanna Nielsen en oerhört uppskattad programledare.

Men trots det händer det att hon drömmer sig iväg till något helt annat.

– Jag går på Dramaten och tar privatlektioner i teater, berättar Sanna Nielsen för Aftonbladet.

När pandemin slog till och begränsade artisternas möjligheter till arbete passade Sanna Nielsen, 36, på att testa något nytt. 

– Jag skulle vilja testa film eller serier. Jag går på Dramaten och tar privatlektioner i teater, berättar Sanna Nielsen för Aftonbladet.

Sanna Nielsen
Foto: Maria Ekman/Newsner

”Läst Shakespeare”

Det hela började av en slump. Efter att Sanna Nielsen frågat en regissör om råd för att ta sig an ett teater-manus inleddes en oväntad kontakt. Efter några samtal hörde regissören av sig till Sanna och gav henne ett överraskande besked.

– Han sa att ”du ska få träffa den här personen på Dramaten”, så nu har jag gjort det några gånger och läst Shakespeare och lärt mig vers och prosa och skillnaden där emellan. Det har varit sjukt roligt just också för att jag inte har något planerat utan för att det passade bra i tiden nu när man inte har så mycket att göra, berättar hon för Aftonbladet.

Sanna Nielsen
Foto: SVT

Ska fortsätta under hösten

Under sommaren har Sanna däremot tagit ett uppehåll från ”teatern” och fokuset har i stället legat på att varje vecka leverera högklassig allsång i SVT:s ”Allsång på Skansen”. Men när allsången är över och höstens intåg är ett faktum är programledarens plan att fortsätta med lektionerna.

Även ifall Sanna inte vill avslöja vem den hemliga ”läraren” på Dramaten är, berättar hon att hon lärt sig en hel del. Dessutom vet vi sedan tidigare att 36-åringen besitter en formidabel utstrålning.

Visst låter det spännande med Sanna i skådespelarroll? Men frågar man henne själv så upplever kanske att drömmen om en talroll är en bit bort.

– I en Dramatenföreställning? Hahaha, det kommer aldrig ske. Eller, så ska jag inte säga. Jag är inte utbildad skådis på det sättet, men man ska aldrig stänga några dörrar. Det är kul att flyga fritt i drömmarna och så får man se var man landar, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

Så spännande! Tror ni att Sanna Nielsen hade passat som skådespelare i en film? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook!