Foto: Fredrik Sandberg & Adam Ihse/TT

Leif Mannerströms känslosamma gest för hustrun – knepet efter 60 år som gifta: ”Varje år…”

Han är stjärnkrögare, folkkär tv-profil och framför allt: kärleksfull make till Lilian.
Efter över 60 år som gifta berättar Leif Mannerström om sitt speciella knep för att uppvakta hustrun på bröllopsdagen.

Leif Mannerström är helt klart en av landets mest populära tv-kockar. Krögaren som bland annat drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Han har prisats med utmärkelsen ”Kockarnas kock” vid inte mindre än tre tillfällen.

Leif Mannerström
Foto: TV4

Dessutom hyllades han genom att bli motiv på frimärke 2002, han har fått en egen spårvagn i Göteborg uppkallad efter sig, och förstås gett ut en rad kokböcker genom åren. Den senaste gav han ut för två år sedan tillsammans med tidigare TV4-kollegorna Markus Aujalay och Mischa Billing, som han länge ledde ”Sveriges mästerkock” tillsammans med.

Han har också en populär Youtube-kanal med 80 000 följare. Där publicerar han då och då olika smaskiga recept, och svarar på frågor från sina tittare i videoformat.

LÄS MER: Leif Mannerströms ord om barnbarnets oväntade önskan – får alla att brista ut i gapskratt

För en tid sedan bad Mannerström tittarna att skicka in sina egna frågor – och det kom så klart in massor.

En nyfiken tittare skriver in till Mannerströms Youtube-show och frågar hur det gick till när han gifte sig med sin älskade hustru, Lilian.

Leif Mannerström om bröllopet med hustrun Lilian

GÖTEBORG 20101022 Krögare Leif Mannerström och fru Lilian tas emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid kronprinsessparets mottagning på Länsresidenset i Göteborg på fredagen. Kronprinsessan och prins Daniel är hertigpar av Västergötland. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20101022 Krögare Leif Mannerström tillsammans med sin hustru Lilian togs emot av kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid kronprinsessparets mottagning på Länsresidenset i Göteborg 2010. Foto: Adam Ihse / TT

Stjärnkocken och tv-profilen bekräftar att det var han som friade.

– Jag gick ner på knä, jag friade och vet ni vad? Jag fick svar direkt, ett rungande ”ja”. Jag blev jätteglad, säger Mannerström i klippet på sin Youtube-kanal.

LÄS MER: Leif Mannerströms stora sorg mitt i julhelgen: ”Grät i en vecka”

Han kan också rabbla upp menyn på bröllopet som bestod av friterade havskräftor med ”goda såser”, kastrerad ungtupp och till efterrätt massor av fräscha frukter, och fyllda blodapelsiner med apelsinsorbet.

– Både jag och Lilian älskar skaldjur, så det blev det, säger Mannerström.

Så firar Mannerström bröllopsdagen med kärleken

Stjärnkrögaren har tagit för vana att fira denna kärlekens dag varje år med Lilian.

– Detta var tredje juni, det glömmer jag aldrig. Varje år uppvaktar jag och det blir fler och fler rosor kan jag säga, säger Mannerström i klippet.

STOCKHOLM 20110716 Kocken Leif Mannerström från ”Sveriges mästerkock” som är nominerad i kategorin Årets dokusåpa under presentationen av årets nominerade program i Kristallen, det svenska tv-priset. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Även den härliga bröllopskvällen och -natten minns han med glädje.

– Sen var det dans, tjo och tjim och så vidare. Och sen var det hem. Bröllopsnatten stod för dörren, det glömmer jag aldrig. Så var mitt bröllop, och det var 1963. Det var längesen, men vi har varit gifta länge och vi har hållit ihop länge.

Här kan man se hela avsnittet där Leif Mannerström svarar på frågor från tittarna:

Du är för underbar, Leif!

Skriv gärna en uppskattande kommentar om denne stjärna!