Soraya Lavasanis stora sorg – veckor efter sonens födelse: ”Jag vet tyvärr att jag…”

Att få barn är det största som händer i en människas liv.

Men när det händer är det långt ifrån alla som har sina egna föräldrar vid sin sida för att stötta, under första tiden i din nya roll.

TV4-profilen Soraya Lavasani blev mamma för andra gången i april, men även om hon njuter av familjelivet bär hon på en stor sorg.

Våra nära och kära får vi aldrig ta för givet.

Vi vet aldrig när de kan försvinna ur våra liv, och tragedin kan slå till.

Soraya Lavasani har synts flitigt på TV4 där hon ledde ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Jesper Börjessons innan hans avsked.

Kort innan hon skulle gå på mammaledighet arbetade hon med sin nya partner – Martin Järborg.

Välkomnade sonen

Men den 16 april kom äntligen det efterlängtade barnet – sonen Winston.

”Nu är han äntligen här. Efter att ha marinerat i elva dagar över tiden kom han till oss i raketfart den 14 april. Vill skicka ett STORT tack till den fantastiska personalen på SÖS – ni är helt makalösa.
I en värld som just nu präglas av mycket sorg, rädsla och ovisshet sprider du ett enormt ljus i mitt hjärta och i vår familj. Välkommen vår älskade son”, skrev hon då på Instagram.

Men även om lyckan var total, saknades också någonting viktigt.

Soraya om stora sorgen

Soraya förlorade sin mamma 2011 i livmoderhalscancer.

Hon har tidigare berättat för Hänt om stora sorgen över att hennes mamma aldrig fick träffa hennes barnbarn.

– Hon blev sjuk tio år innan hon gick bort och opererades då, allt blev bra och livet rullade på. Vi trodde att hon var frisk och gick vidare med våra liv. Och så hittade man en stor tumör inne vid slidväggen och hon cellgiftades men det gick inte. Det var ångest, hon gick igenom två år av tuffa behandlingar innan hon lades in på hospice där hon gick bort efter tre veckor. Jag saknar henne så mycket, speciellt nu när jag är gravid. Hade velat fråga henne om saker, hur man kan må, få dela det här med henne och jag har gråtit så mycket över det, att hon aldrig kommer att få träffa sitt barnbarn.

”Var rädda om varandra”

Och på mors dag skrev Soraya ett hjärtskärande inlägg om saknaden efter sin egen mamma och passade samtidigt på att skicka en tanke till alla som förlorat en förälder.

”Idag tittar jag upp mot himlen och saknar min mamma lite extra mycket och jag vet tyvärr att jag är långt ifrån ensam. Vi är många som sörjer att våra mammor inte längre finns med oss. Till alla er vill jag skicka extra mycket kärlek idag. Samtidigt är jag så enormt tacksam och glad över att få vara mamma åt mina två små skatter och få föra vidare det som min älskade mamma hann ge mig under sin livstid. Var rädda om varandra”, skriver hon på Instagram.

Det är nog många där ute som känner igen sig i det du beskriver Soraya. Vi tänker på er och skickar er styrkekramar!