STORT GRATTIS: Anna Lindmarker fyller 63 år – därför älskar hon att bli äldre: ”En lyckligare människa”

Anna Lindmarker har precis gjort sin sista sändning som nyhetsuppläsare i TV4. I dag fyller den ikoniska journalisten 63 år.

Stort grattis önskar vi dig, Anna!

Få har missat att det legendariska nyhetsankaret Anna Lindmarker har gjort sin sista sändning på TV4, kanalen där hon jobbade i över 26 år.

I lördags tog hon farväl av tittarna efter alla år.

Läs mer: Anna Lindmarker lättad efter avskedet från TV4 – talar ut om känslokaoset i kulisserna: ”Djup trötthet”

– Det här har varit min sista sändning. Jag ber att få tacka. Det har varit en ära, sa hon i sena 22-sändningen.

Sista sändningen. Så många känslor. T A C K ! Och vilka fantastiska vänner som firade mig i studion efteråt. TV4 Nyheterna är så mycket värme, kärlek rentav, och mina arbetskamrater har etsat sig djupt in i mitt hjärta. Där sitter ni alla för evigt”, skrev hon också på Instagram efteråt.

Anna Lindmarker i SVT:s talkshow "Carina Bergfeldt". Foto: SVT
Anna Lindmarker i SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt”. Foto: SVT

”Jag älskar mitt jobb”

Lindmarker började på ”Aktuellt” i SVT redan 1989, men efter drygt åtta år flyttade hon till TV4 i stället. Hon har varit kvar på kanalen sedan 1997.

När hon under hösten fick frågan om hon skulle kunna tänka sig att förtidspensionera sig – på grund av den ekonomiskt ansträngda situationen på kanalen – tänkte hon först att det inte var aktuellt, men sedan ändrade hon sig.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag: ”Nej, men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, sa hon till den egna kanalen.

– Jag ändrade mig och tänkte att: ”Men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det… jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar, fortsatte hon.

Anna Lindmarkers liv efter TV4

Nu ska hon starta en podcast med sina vänninor från den bokklubb hon varit med i ett par år. Tanken är att hon ska filma deras boksamtal och publicera filmerna på Youtube.

Skådespelarna Julia Dufvenius, Kajsa Ernst och Anja Lundqvist samt artisten Hanna Hedlund är med i bokklubben.

Livet som pensionär passar henne. Hon har tid att umgås med sina hundar Baloo, Emmylou och Tingeling.

anna lindmarker, lars weiss
Anna Lindmarker med tidigare sambon Lars Weiss. Foto Claudio Bresciani/TT

Hon har också tre söner, Axel och Patrik från en tidigare relation och Willie som hon fick som 45-åring med sambon Lars Weiss. 2021 förlorade hon sin kärlek som hon var tillsammans med i över 20 år.

Lars var 75 år gammal när han dog.

”I’m your man. Det var några av de sista orden han sa till mig, min stora kärlek, min älskade man, min vän – Lasse. Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid”, skrev TV4-profilen då på Instagram.

Anna Lindmarker om åldrandet

När Anna fyllde 60 år, i början av 2021, sa hon att hon var på en bra plats i livet rent åldersmässigt. Hon tycker om att åldras för att småbarnsåren äntligen är över.

– Det är så om man har förmånen att bli äldre, då utvecklas man i bästa fall till att bli en lyckligare människa. Småbarnsåren är underbara, men oj så tuffa de är. Samtidigt ska man hålla på med karriären, utvecklas och visa framfötterna. Nu kan jag kan bara sitta ned och njuta. Det är inte ett dugg dumt att bli äldre, sa hon till Aftonbladet då.

I dag fyller hon alltså 63 år och börjar ett nytt liv som pensionär.

Stort grattis säger vi till Anna Lindmarker.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev