Anna Lindmarkers markering efter avskedet från TV4 – verkliga anledningen bakom beslutet: ”Jag är inte…”

Under torsdagen meddelade TV4:s rutinerade nyhetsankare Anna Lindmarker, 62, att hon ska sluta.

Själv uttryckte hon att hon fick frågan av kanalen om hon skulle kunna tänka sig att lämna frivilligt – men folk verkar tro att avskedet handlar om någonting annat.

Såhär är det. Jag slutar på TV4 för att jag vill det”, konstaterar hon.

Hon har suttit framför kameran och levererat nyheter i TV4 på ett seriöst och professionellt sätt sedan 1997. Nu är det slut på det.

Efter sina 26 år på kanalen har hon blivit en av TV4:s mest lysande och igenkända stjärnor. Trots att hon endast är 62 år gammal väljer nu Anna Lindmarker att lämna TV4.

Läs mer: Här gör Anna Lindmarker det ”förbjudna” – utanför tv-rutan: ”Jag borde kanske inte…”

Beskedet kom under torsdagen. Då bekräftade hon beslutet i en intervju med den egna kanalen. Det visade sig att hon fått frågan om hon kunde tänka sig att ta ett avgångsvederlag på grund av den ekonomiskt ansträngda situationen för TV4.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker. Foto: TV4

”Haft några jobbiga år”

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag: ”Nej, men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, sa hon.

Sedan berättade hon att hon ändrat sig helt efter att ha tänkt igenom det en stund.

– Jag ändrade mig och tänkte att: ”Men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det… jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar, sa hon.

I framtiden ska hon tillbringa dagarna med att umgås med sina barn och med sina hundar, ta långa sovmorgnar och att kanske starta en Youtube-kanal eller en podcast med sina vänner från bokklubben hon varit en del av i många år.

Dementerar uppgifterna

Instagram bemöter nyhetsankaret nu en spekulation som många av hennes följare verkar ha haft, baserat på vad som skrivits i media. Att hon skulle ha tvingats bort från kanalen på grund av konflikter.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker. Foto: TV4

Såhär är det. Jag slutar på TV4 för att jag vill det. Det finns ingen schism mellan mig och mina chefer. Tvärtom. Jag vill hylla dem för deras omtanke kring mig under den här processen. Jag fick välja själv om jag ville stanna kvar eller sluta. Ungefär det här har jag sagt i varje intervju jag har gjort men hur det sen vinklas kan jag inte styra över”, skriver hon och fortsätter:

Jag är inte trött på mitt jobb och kommer alltid att älska journalistiken men nu händer det annat i mitt liv”.

Kollegornas kärlekshyllningar

Hon får stöd från sina kollegor. Den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson kommenterar:

Anna! Det har varit så fantastiskt att jobba tillsammans med dig! Alla våra USA-valvakor har varit sååå spännande och det bästa av allt har varit att jobba med dig – du är kunnig och skarp som ingen annan. Du utstrålar trygghet, stabilitet och värme som lyfter alla omkring dig. Oslagbart! Lycka till framöver & Stort Grattis till nya spännande projekt!”.

Du har gjort ett fantastiskt jobb för TV4. Väldigt roligt att jobba med dig. Lycka till med det nya nu. Kan meddela att det är kul och spännande att hoppa på något nytt”, skriver den före detta ”Nyhetsmorgon”-programledaren Jesper Börjesson.

Du kommer att saknas. Lycka till!”, skriver sportjournalisten Olof Lundh som också jobbar på kanalen.

Anna ger alltså svar på tal här. Snygg och proffsigt!

Vi kommer att sakna dig i rutan framöver. Lycka till med ditt nya liv.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev