STORT GRATTIS: Lasse Holm fyller 80 år – flyr utomlands med frun på resan han alltid drömt om

Hela Sveriges schlagerkung Lasse Holm blir 80 år i dag. Det är knappt så man tror det, men det stämmer verkligen.

Hur han ska fira den stora milstolpen? Med en resa som han drömt om i 60 år.

–  Jag ska unna mig något jag drömt om i hela mitt liv, ända sedan jag bodde i Mexiko som 20-åring, säger han till tidningen Senioren.

Han är mannen bakom de stora hitarna ”Växeln hallå”, ”Inget stoppar oss nu”, ”Miss Decibel”, ”Bra vibrationer”, ”Högt över havet” och ”E’ de’ det här du kallar kärlek”.

Läs mer: Lasse Holm bekräftar vad som hände – när kamerorna slocknat i ”Så mycket bättre”

”Främling” med Carola skrev han ihop med Monica Forsberg. Han låg också bakom Arvingarnas låt ”Eloise”, som precis som ”Främling” vann ”Melodifestivalen”.

Faktum är att han vunnit tävlingen hela fem gånger.

Lasse Holm
Lasse Holm. Foto: Nora Lorek/TT

Lasse Holm är verkligen en av landets allra största inom musikbranschen. Han har både skrivit helt fantastiska låtar till andra artister och framfört några egna klassiker. Vem minns inte ”Cannelloni, Macaroni”?

Kanske har du hört några av låtarna i en annan tappning? Inte konstigt i sådana fall. Lasse Holm var nämligen med i sommarens upplaga av TV4-succén ”Så mycket bättre”.

”Ångest när jag ser siffran”

I dag fyller energiknippet hela 80 (!) år. Det kan man inte tro. Han är lika pigg och fräsch som han var när han var ung.

– Det är ångest när jag ser siffran. Men ser jag inte siffran känner jag mig precis som när jag var i 50-årsåldern, säger han till tidningen Senioren.

Trots att han nu blir 80 finns det inga tankar på att gå i pension. Tvärtom, Lasse har växlat upp det här året. Det är Diggiloo-turnéer, tv-inspelningar och en musikal i Malmö som bygger på hans och Torgny Söderbergs hitlåtar. Han har varit delaktig på så sätt att han valt ut låtarna.

”De’ é det här vi kallar kärlek” hade premiär den 22 september.

Lasse Holms relation med frun Kerstin

På fritiden är Lasse mycket hemma med sin fru Kerstin och deras 5-åriga whippet Heidi. De har dels en bostad i Stockholm, dels en lägenhet med terrass i Spanien.

Han och frun delar många gemensamma intressen. De spelar golf, seglar , åker skidor. De är dessutom båda tävlingsmänniskor, och har humor. Därför brukar de tävla om vem som ska få ta all disk på kvällarna. Den som vinner får slappa i soffan.

Tillsammans har de barnen Paula och Peter.

Lasse Holm firar guldbröllop med hustrun Kerstin. Foto: TV4/TT
Lasse Holm firar guldbröllop (50 år) med hustrun Kerstin. Foto: TV4/TT

Kerstin jobbade tidigare som sjuksköterska. När barnen var små var det ibland svårt att få ihop vardagslivet. När Lasse jobbade som mest var han mer i studion än i hemmet, men på något sätt höll han och frun ihop och i dag är han oerhört tacksam för att Kerstin alltid funnits vid hans sida.

– Jag säger till mig själv: Holm, du har haft en jävla tur som träffat din fru! Hon har varit med på resan hela vägen, alltid uppmuntrande men också väldigt stark i sig själv. Det är en bra balans mellan oss. Skytten och lejonet, det är en bra kombo tydligen, säger han.

Resan han tänkt på hela livet

Hur ska musiklegendaren fira sin jubileumsdag då? Jo, det blir en resa till andra sidan jorden för Lasse och hans fru Kerstin.

Det är planerat sedan länge.

Faktum är att han har drömt om att göra den här resan i närmare 60 år.

– Jag ska unna mig något jag drömt om i hela mitt liv, ända sedan jag bodde i Mexiko som 20-åring. Kerstin och jag ska åka till Rio och uppleva karnevalen. Vi ska kryssa dit från Buenos Aires. Jag ser verkligen fram emot det, säger han till Senioren.

Stort grattis på din dag, Lasse! Du har betytt så mycket för hela musikbranschen här i Sverige. Du är en riktig ikon.

Hoppas du får en fin födelsedag och att resan till Brasilien blir helt underbar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev