Lasse Holm tvingas ta en paus – får lägga planerna på is: ”Lugna ner dig gubbjävel”

De flesta har säkerligen sett Lasse Holm i årets säsong av ”Så mycket bättre”. Nästa sommar ska han dessutom ut på 20-årsjubileum med ”Diggiloo”-turnén.

Däremellan tvingas den snart 80 år gamla artisten att ta det lugnt. Han har ställt in hela sin vårturné.

– Min hustru har sagt: ”Lugna ner dig”, säger han till Expressen.

Det är alltid full fart och fläkt på den evigt unge artisten och låtskrivaren Lasse Holm. Till helgen fyller han 80 år och hittills har inget fått honom att sakta ner på tempot och arbeta mindre.

I somras var han med i den nya säsongen av ”Så mycket bättre” som sänds nu på TV4.

Läs mer: Lasse Holms krav för att ställa upp i ”Så mycket bättre” – detta behövde TV4 gå med på

Han håller redan nu på att planera inför nästa års ”Diggiloo”-turné som ska äga rum till sommaren. Det är ett 20-årsjubileum som ska firas.

Lasse Holm
Den folkkäre sångaren och låtskrivaren Lasse Holm. Foto: Christine Olsson /TT

Tar en paus under våren

Däremellan var tanken att Lasse skulle hinna med en vårturné – men nu har arrangören och artisten själv bekräftat att hela turnén ställs in. Sundsvalls tidning var först med att skriva om nyheten.

Dessvärre så ställdes hela turnén in i förra veckan. Detta på grund av omständigheter som vi tyvärr inte råder över. Vi hoppas på att kunna boka in nya datum snart”, skriver en representant för Jubel, som ligger bakom turnén, till lokaltidningen.

Själv säger Lasse till Expressen:

– På lördag är jag 80 bast. Jag har ett jäkla schema framför mig och kände att det var överdos.

Rådfrågade familjen och sina vänner

Han menar kort och gott att han måste tänka på sin hälsa och lugna ner sig en aning. Trots att man inte kan tro det börjar han bli till åren. Det är dags att hushålla lite på energin.

– Jag mår utmärkt, men du kan inte bränna ljuset i bägge ändar som min mamma sa. Min hustru har sagt: ”Lugna ner dig”. Efter samråd med familj och vänner och framför allt bandet, mina kolleger, så tyckte de också: ”Holm, för helvete, ta det lugnt nu ett tag”, säger han och fortsätter:

– Någon gång måste du begränsa dig. Jag blev för ivrig, jag har den tendensen. Då får jag ha kloka rådgivare som säger: ”Lugna ner dig gubbjävel” och det gjorde de nu.

Vad tråkigt, Lasse. Det är säkert många som gärna skulle se dig uppträda under våren. Men vi förstår samtidigt att det är viktigt att du vilar och återhämtar dig.

Stort grattis i förskott på den stora 80-årsdagen. Hoppas du blir ordentligt firad.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev