STORT GRATTIS: Lennie Norman fyller 74 år – därför tycker han det är så härligt att bli äldre

Lennie Norman är bäst känd som en pionjär inom den svenska ståupp-komedin.

Genom åren har han bjudit på många skratt och nu har det blivit dags för honom att fylla 74 år.

För Nöjeslivet har Lennie berättat att det finns mycket härligt med att bli äldre.

Lennie Norman började sin karriär främst inom musiken tillsammans med sin pappa Charlie Norman.

Men det tog inte lång tid innan han insåg att det istället var humor som han ville ägna sig åt.

Lenie Norman
Artisten och underhållaren Lennie Norman, aktuell med showen Gubbvarning. Här fotograferad på Scandic Grand Central. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Idag har han en lång karriär att se tillbaka på och under hösten har han varit aktuell med showen ”Gubbvarning 2.0.”

Älskar att uppträda för seniorer

Tidigare har Lennie berättat för Nöjeslivet att en av de absolut roligaste sakerna med just den showen är att publiken är seniorer.

– Det är ju just det att jag har den oerhörda lyckan av att ha en äldre publik. Jag är ju Sveriges i särklass äldsta ståuppkomiker så jag har ett gäng i publiken som helt enkelt tycker om det jag pratar om, säger Lennie och fortsätter med att förklara hur det kan se ut inom underhållningsbranschen för personer som är över 50, berättade han då och fortsatte:

– Om jag ska vara lite djupare så är det ju så att det här gänget, vår röst hörs inte. Vi är jävligt många men ingen vill prata med oss. Det var det jag kände med första uppsättningen att det var så skönt att få prata om de här grejerna. Dessutom är det ju som så att det är inte mycket underhållning som görs för oss.

Foto: Youtube/Nyhetsmorgon

Nu har det även blivit dags för Lennie själv att bli ett år äldre.

Fyller 74 år den 4 december

Champagne, tårta och ballonger är helt enkelt på sin plats och han har utan tvekan all anledning att fira, Lennie fyller nämligen 74 år.

Att bli äldre är något som han sällan funderar allt för mycket på.

– Jag ger det inte många tankar. Jag bara klampar på som att ingenting hänt. Jag insåg under pandemin att pensionärslivet inte är någonting för mig. Jag har min farsa som föredöme där också, han gjorde jazzkonsert på Skansen två veckor innan han lade näsan i vädret, och tog dessutom publikrekord. Så yrkesmässigt tänker jag fortsätta hela vägen ut, och känslomässigt med min fru och mina barn tänker jag fortsätta hela vägen ut, har han berättat för Nöjeslivet:

– Jag tänker inte på att Rigor Mortis närmar sig med stormsteg. Eller jo jag märker det när jag blir lite stel i benen och tänker: ”Det här är nog någon repetition inför vad som komma skall,” förklarade han med ett skratt.

Mycket härligt med att bli äldre

Men det finns enligt Lennie väldigt mycket bra med att bli äldre.

– Det är så jädra mycket som är bra: man har klarat av att få två ungar som klarar sig själva och är bra personer, som gör att man kan känna ”japp, den grejen gick bra.” Pågrund av den grejen, att man inte har barn hemma att försörja, kan man också säga lite mer vad man vill. För jag måste inte vara rädd för att jag kanske inte får mer jobb där eller här, utan det kan jag strunta fullständigt i. Så jag får mycket mer frihet. Dessutom får man ju ett mycket större lugn när man blir äldre, säger han till Nöjeslivet.

Stort grattis på födelsedagen Lennie, vi önskar dig all lycka!