STORT GRATTIS: Niklas Strömstedt fyller 63 år – starka reaktionerna efter glädjebeskedet

Artisten Niklas Strömstedt fyller år och det tänker vi uppmärksamma.

Trots uteblivna spelningar har artisten varit högaktuell under sommaren med sitt sommarprat.

Men snart får han äntligen kliva upp på scenen igen.

Sångaren och låtskrivaren, Niklas Strömstedt, fyller 63 år. Även om han på pappret börja närma sig den berömda pensionsåldern så ligger inte den folkkäre artisten på latsidan direkt.

De flesta har nog hört hans stämma vid det här laget. I december brukar radiokanalerna damma av klassikern ”Tänd ett ljus” som han gjort med gruppen Triad. När det istället vankas fotbollsmästerskap spelas än idag GES hit från 1994, ”När vi gräver guld i USA”. Addera därtill en lyckad solokarriär så förstår ni hur framgångsrik Niklas Strömstedt har varit.

Niklas Strömstedt
Foto: Erik Simander / TT

Högaktuell

Även om karriären, som likt för många andra, pausats under pandemin – så är Niklas Strömstedt fortfarande högaktuell.

För bara några veckor sedan gjorde sångaren ett uppmärksammat program i ”Sommar i P1”. I programmet hade Niklas valt ut sju, för honom, speciella dagar som format hans liv.

Programmet hyllades stort men bara några dagar senare omnämndes han på nytt när det var Agneta Sjödins tur att sommarprata.

De två har har ett förnuftet tillsammans och i hennes sommarprat berättade Agneta om känslorna när, det före detta, paret väntade barn.

Niklas och Agneta är idag föräldrar till dottern, Maja Strömstedt, 23.

Relationen till Jenny Strömstedt

Sedan ett antal år tillbaka är däremot Niklas Strömstedt tillsammans med TV4-profilen Jenny Strömstedt och förra veckan firade paret tio år som gifta

På Instagram delade paret med sig av kärleken.

”10 år”, skrev Niklas på Instagram följt av en hjärtsymbol.

Även Jenny delade med sig av den stora händelsen med orden:

”10 år som gifta idag! Att dela livet med honom är som – någon annan egentligen sa – en poet eller om det var Erik Åsbrink – att simma i ett hav av kärlek. Du och jag forever Björnis!”.

Paret har njutit av sommaren

Tillsammans har paret haft TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts” där de träffat andra kändispar, umgåtts och fört nyttiga diskussioner om kärleken.

På deras egna sociala kanaler är de själva bra på att dela med sig om hur de har det. I sommar har de flera gånger visat upp hur de njuter av årstiden och laddar batterierna inför hösten.

Niklas får äntligen möta publiken

Och visst kan det behövas. Niklas ska nämligen tillsammans med de andra medlemmarna i GES, Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson, leverera ett flertal krogshower under hösten. Popshowen går under namnet ”Stanna världen en stund” och blir på många sätt speciell nu när restriktionerna lättas upp.

Stanna världen en stund” blir väl en bra titel tänkte vi när vi när vi tidigt 2019 satt och planerade vår show. Vem kunde veta vad som skulle komma…Nu är det äntligen dags att snurra igång den igen och som vi har väntat och längtat efter att få spela och sjunga. Möta människor på riktigt. Livs levande. Blickar, leenden och känslan av samhörighet, skrev gruppen i ett inlägg på Instagram.

GES
Foto: SUVAD MRKONJIC/TT

Flera längtar

Efter inlägget var det flera som visade i kommentarsfältet att de verkligen ser fram emot att åter få höra gruppens ljuva musik.

Jaaa, snart ses vi! Längtar”, skrev en person.

”Är det sant? Vi har längtat så”, skrev en annan.

”Längtar sååå!!”, skrev en tredje.

Stort grattis på födelsedagen Niklas! Lämna gärna en kommentar på Facebook om du också älskar den härliga musikern!